Hoşgeldiniz  

Emeğin, Emekçinin Bayramı 1 Mayıs Kutlanıyor

admin | 01 Mayıs 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Üst Manşet A- A+

Pandemi ile mücadeledeki özverili çalışmalarla önemi bir kez daha ortaya çıkan emeğin, emekçinin dayanışma bayramı 1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı emekçiler tarafından kutlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Koronavirüs (Kovid 19) salgını ile mücadelede kendi hayatlarını hiçe sayarak, ailelerinden de ayrı kalarak sağlık, hizmet, güvenlik ve sosyal destek sektörlerinde özverili çalışmalar ile önemi bir kez daha ortaya çıkan emeğin, emekçinin dayanışma bayramı; 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlanıyor.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde sosyal (Fiziki) mesafeye de dikkat edilerek işçiler ve emekçiler tarafından 1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı kutlamaları yapılıyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan illerde sınırlı törenlerle kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamaları, İstanbul’da da işçi temsilcileri tarafından Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.  

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirecekleri tören için genel merkezden yürüyerek Taksim’e yürümek isteyen Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) yöneticisi ve üyesi 25 kişi ile milletvekillerinden oluşan grup polis engeline takıldı.

DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu  ve beraberindeki sendika temsilcilerinin yürüyüşünün engellenerek göz altına alındığı bilgisi geliyor.

Taksim’e çıkarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak amacı ile DİSK üyeleri ile birlikte yürümek isteyen milletvekillerinin ise Arzu Çerkez’in de aralarında olduğu sendika üyelerinin gözaltı sürecini takip ettikleri belirtiliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.