Hoşgeldiniz  

‘El Emeği, Göz Nuru’ Sergisi Ataşehir Novada AVM Nikah Salonu’nda

admin | 09 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

el emeği_1Türkiye’nin dört bir yanından üretici kadınların el emeği, göz nuru, eli işlerinin sergilendiği ‘El Emeği, Göz Nuru’ sergisi Ataşehir Novada AVM Nikah Salonu Fuayesi’nde açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Burdur’dan Adıyaman’a, Alanya’dan Sivas’a, Edirne’den Bayburt’a, Giresun’dan İzmir’e Türkiye’nin dört bir yanından gelen bazıları mikro kredisi destekli üretici kadınların; el emeği göz nuru ile yaptıkları dokuma, kemik tarak, sabun, ahşap kakma, cam seramik, ve benzeri yörelerinin kültür izlerini taşıyan ürünlerini sergiledikleri ‘El Emeği, Göz Nuru’ sergisi açıldı.

FOTOLAR GELİYOR…

Sergide yerel kıyafetleri ile dikkat çeken Uşak Belediyesi Dokuevi’nde halı dokuma atölyesinde görevli Emine Soysal ve el dokuması Atatürk portreli halı, bir başka standada dokuma tezgahında dokuma yapan dokumacı kadın ile tezgahı Adıyamanlı girişimci kadının yaptığı bebekler katılımcı ve sergiyi gezenlerin ilgi odağı oldu.

Türkiye’nin dört bir yanından üretici kadınların el emeği, göz nuru, eli işlerinin sergilendiği ‘El Emeği, Göz Nuru’ sergisi Ataşehir Novada AVM Nikah Salonu Fuayesi’nde 10 Mart’a kadar gezilebilir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.