Hoşgeldiniz  

Ekmeleddin İhsanoğlu TRT’de Seçim Konuşmasını Yaptı

admin | 04 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

ekmel_trtCumhurbaşkanı adaylarının TRT ‘de propaganda konuşmaları başladı. Cumhurbaşkanı Adayı  Ekmeleddin İhsanoğlu 15 dakikada olsa TRT’den halka seslenmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu TRT’deki adaylık propaganda konuşmasını gerçekleştirdi. TRT 1, TRT Haber ve TRT Türk’te yayınlanan seçim propaganda konuşmasına, isminin konuluş hikayesini anlatarak başlayan İhsanoğlu konuşmasında birleştirici yönüne vurgu yaptı. Başbakan Erdoğan’a seslenen İhsanoğlu, “bana teşekkür ederdi ne oldu da şimdi saldırıyorlar” dedi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun TRT’de propaganda konuşması yayınlandı. Konuşmasının belli yerlerinde Erdoğan’ın politikalarına vurgu yapan İhsanoğlu, Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan ile çalıştığını vurguladı.

HALK ÇOCUCUĞUYUM YOZGATLI İHSAN EFENDİNİN OĞLUYUM

“Halk çocucuğuyum, Yozgatlı İhsan efendinin oğluyum” sözleri ile halktan biri olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, adını İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif’in koyduğunu, erken yaşta yetim kalarak, büyük sorumluluktan yüklendiğini, yetim aylığı bağlanmadığı halde Türk’e yakışır şekilde başını dik tuttuğunu eğilmediğini söyledi.

TEK AMACIM YOKSULLUĞA ÇARE OLMAK OLDU

Konuşmasında gurbetteyken “güzel Türkçemizi” sokakta duyamadığının altını çizen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun TRT’deki propaganda konuşmasında; “Ömrüm bilimle geçti. Görevde olduğum süre içinde tek amacım yoksulluğa çare olmak oldu. 10 milyar dolarlık fakirlik fonunun kurulmasına sebep oldum. Her birinden aldığım dua için şükrediyorum. Bu hizmeti şimdi ülkemiz için yapmak istiyorum” dedi.

ZENGİNİN BORCUNU SİLEN DEVLET NEDEN FAKİRE BİR SAYFA AÇMIYOR?

“IMF borcunu sıfırladık ama o borcun 3 katının altına girdik” sözleri ile borçlarımızın arttığını iddia eden Ekmeleddin İhsanoğlu, “Bankanın faiz karı artıyor, zenginin borcunu silen devlet neden fakire bir sayfa açmıyor?” diye sorarak; “Malesef meclis siyaset konuşmaktan bu meseleler bakamıyor” dedi.

İKÖ’ne ADAY GÖSTEREN RAHMETLİ ERBAKAN

Rahmetli Alparsalan Türkeş ve Turgut Özal ile çalıştığını belirten Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu; “Beni İslam Konferansı Örgütüne ilk aday gösteren Rahmetli Erbakan’dır. Devlet üstün hizmet madalyası aldım, Erdoğan ve Abdullah Gül ile çalıştım. Başbakan bana defalarca teşekkür etti. Ne oldu da bana bu aylarda akıl almaz hakaretlerde bulundular” diyerek son davranışlarla ilgili serzenişte bulundu.

İSRAİL’İ HER ZAMAN LANETLEDİM

“Beni İsrail’i her zaman lanetledim. İsrail’e sert tepki gösterdim” diye sözlerine devam eden Ekmaleddin İhsanoğlu, “Hamas ile İsrail’i barıştırdım. Filistin’i UNESCO’ya üye yaptım. Filistin’den nişan verdiler. Ben Milliyetçi muhafazakar ve demokrat bir insanım.  Neysem oyun, gizlim saklım yok” ifadeleri ilke kendini tanımladı

GÖNÜLLERİ AYIRDINIZ, YOL YAPSANIZ NE OLUR

Erdoğan’a gönderme yapan İhsanoğlu; “Başbakan bana ne derse desin ben ona aynı üslupla cevap vermem. Kötü sözlerle ayrıştırıcı dille 12 yıldır gönülleri ayırdınız. Yol yapsanız ne olur!” dedikten sonra IŞİD’de rehine bulunan konsolosluk görevlileri ile ilgili de; “Konsolosunu koruyamayan devlet büyük devlet olamaz” diyerek TRT’deki propaganda konuşmasını tamamladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.