Hoşgeldiniz  

Diyarbakır’da Uçak Kazası! F 16 Pistten Çıktı

admin | 22 Ocak 2013 | Asker, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Son Dakika, Türkiye


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

diyarbakir_f_16_lar_Diyarbakır Havaalanı’nda, kalkış sırasında pistten çıkıp toprak zemine dalan F-16 savaş uçağını kurtarma çalışmaları, çok sayıda askeri personel ile devam ediyor.

Recep Kenan/Ataşehir

Diyarbakır Havaalanı’nda, bir F-16 savaş uçağı kalkış sırasında pistten çıkıp toprak zemine daldı.

Diyarbakır’da bir F-16 savaş uçağı Diyarbakır Havaalanını’nıda kalkışa geçtiği sırada pistten çıkarak, toprak zemine daldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada; kazada pilotun ve uçağın zarar görmediğini, Uçağı çıkarma çalışmaları nedeniyle Diyarbakır Havaalanı’nın geçici olarak uçuşlara kapatıldığını açıkladı.

Diyarbakır’da bulunan 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bu akşam saat 18.00 sıralarında, 8’inci Ana Jet Üssü’nden havalanmak üzere olan F-16 savaş uçağı teknik arıza nedeniyle pistten çıkarak, toprak alanı saplandı.

Diyarbakır Havaalanı’nda meydana gelen kazada pilot ve uçağın zarar görmediği bilgisi geldi. Başlatılan kurtarma çalışması neni ile havaalanı geçici olarak hava trafiğine kapatıldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Bir F-16 uçağı pistte seyrederken teknik bir arıza nedeniyle pisten çıkıp toprak zemine kayıyor. Uçakta bulunan bir pilot kazadan yara almadan kurtuluyor. Uçakta da herhangi bir hasar bulunmuyor. Uçağı toprak zeminden çıkarma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların sürmesi nedeniyle Diyarbakır Havaalanı’nı geçici olarak uçuşlara kapattık. Uçak bulunduğu yerden alındıktan sonra havaalanı uçuşlara açılacak.”

Genel Kurmay Başkanlığı’ndan Diyarbakır Havaalanı’ndaki uçak kazası ile ilgili yapılan açıklamada; saat 17.27’de, Diyarbakır’da görev uçuşu için kalkış esnasında bir F-16 savaş uçağının pist dışına çıktığını, olayda can kaybı ve hasar meydana gelmediği ve olayla ilgili olarak idari tahkikat başlatıldığı ifade edildi.
Alınan son bilgilerde çok sayıda askeri araç ve personelle kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtiliyor. Tedbiren itfaiye ve ambulanslarında acil müdahale için beklediği Diyarbakır Havalanı’nın kurtarma çalışmalar tamamlanınca hava trafiğine açılması bekleniyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.