Hoşgeldiniz  

Dışişleri Eski Bakanı İsmail Cem Kabri Başında Anıldı

admin | 24 Ocak 2018 | Ataşehir CHP, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem CHP İstanbul İl Örgütü, CHP PM üyeleri ve Cem’in ailesinin katıldığı törenle ölümünün 11. yılında Zincirlikuyu’daki kabri başında anıldı.

CHP İstanbul İl Örgütü, Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem’i ölümünün 11. yılında kabri başında andı. Zincirlikuyu’da düzenlenen törene CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş, İsmail Cem’in eşi Elçin Cem, oğlu Kerim Cem, yakınları ve partililer katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tören sonrası bir açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, “Bugün yaşadığımız siyasi iklimin dışına çıkarak hakikaten devletini milletini düşünen, sosyal demokrasiye inanan ve bunun gereklerini yapan siyasetçilerin örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. İsmail Cem de yalnızca mezarı başında değil yazdıklarıyla hatırlanıp yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gereken çok önemli değerlerimizden biri. İsmail Cem’in daha genç yaşlarında yazdığı “Türkiye’de Geri Kalmışlığın Tarihi” adlı kitabı bile aslında o günlerden bugünleri somut bir şekilde öngörebildiğinin göstergesidir. O, Türkiye’de demokratik siyasetin ve solun gelişmesine büyük katkıda bulundu. Bulunduğu tüm görevlerde yenilikçi ve başarılı çalışmalarıyla tanındı. Keza yine dün Aydın Güven Gürkan’ın ölüm yıldönümüydü. Gürkan da tıpkı İsmail Cem gibi Türkiye’de sosyal demokrasinin gelişmesi için mücadele etti. Örnek bir siyasetçi ve değerli bir bilim insanıydı. Bugün bizler siyasetimizi onların izinde kurgulayabilmemiz ve onları bir gün değil her gün anmamız gerekiyor. Ocak ayı hüzünlerle dolu bir ay. Bugün yine gerçekleri söylediği, her daim halkının yanında olduğu için katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nun da ölüm yıldönümü. Bütün değerlerimizi hep birlikte anıyoruz bu dönemde. Onların bıraktıkları yerden devam edip hedeflerimizi daha da ileriye taşıyabilmek için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.