Hoşgeldiniz  

DEVLET HASTANELERİNDE CİHAZ İSRAFI MECLİS GÜNDEMİNDE

admin | 13 Nisan 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Sağlık, Siyaset, Türkiye A- A+

kadir_chp_meclis_khkTürkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK)’nun devlet hastanelerine alınan atıl durumdaki tıbbi cihazlar nedeniyle kamunun zarara uğratıldığı iddiaları Meclis gündeminde.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun devlet hastanelerine ihtiyacı olup olmadığına ve alınacak cihazların kullanılabilecek hekim bulunup bulunmadığına bakmaksızın tıbbi cihaz alımı yaptığı, bu sebeple birçok cihazın hastanelerde veya depolarında atıl durumda tutulması suretiyle kamunun zarara uğratıldığı iddiaları Meclis gündeminde.

DONANIMI OLMAYAN HASTANELERE GEREKSİZ CİHAZ ALINARAK KAMU ZARARA MI UĞRATILDI?

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge vererek gereksiz cihaz alımı ile kamunun ne kadar zarar uğratıldığını sordu.

TKHK başkanı Zafer Çukurova’nın göreve atandığı Haziran 2014 tarihinden bu yana Türkiye genelinde hangi hastanelere hangi cihazlar alındığını ve bu cihazların alımı için ne kadar harcandığını soran Öğüt, şu soruları yöneltti:

-Bu alımların yapıldığı tüm hastanelerde cihaza ihtiyaç olup olmadığı, cihazı kullanacak doktor olup olmadığı ve en önemlisi cihazın kullanım alanı dahilinde bölüm olup olmadığı dikkate alınmış mıdır?

-Son 1 yıl içinde alımı yapılan cihazlar hangi firmalardan ve hangi yöntemle satın alınmıştır?

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.