Hoşgeldiniz  

Danıştay Ayasofya Kararını Açıkladı

admin | 11 Temmuz 2020 | Genel, İstanbul, Manşet A- A+

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul’un tarih miraslarından Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal eden Danıştay’ın karar gerekçesinde, Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu ve cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu yer aldığı belirtildi.

FATİH SULTAN MEHMET HAN VAKFI MÜLKİYETİNDE

Vakıf niteliğindeki Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı’nın mülkiyetinde olduğu belirtilen Ayasofya’nın, vakfedenin iradesi gereği sürekli şekilde cami olarak kullanılması için toplumun hizmetine sunulduğu ve cami vasfı ile tescilli bulunduğu kaydedildi.

DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNDE

İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından cami yapılan Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Ayasofya, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrildi. Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması gündemde yer alıyordu.

24 TEMMUZ’DA AYASOFYA’DA İLK NAMAZ

Yapılan açıklamada 24 Temmuz günü Ayasofya Camisinde ilk namaz kılınacağı kaydedildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARI YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ayasofya Camisinin Diyanet Başkanlığı’na devri ve ibadete açıldığı kararı yayınlandı.

Kaynak: www.itvhaber.com

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.