Hoşgeldiniz  

Çocuklarımız Okula Ne Zaman ve Nasıl Başlayabilir?

admin | 18 Nisan 2020 | Dünya, Genel, Gündem, Manşet, Sağlık A- A+

Fox News kanalına yaptığı açıklamanın ardından yanlış anlaşıldığını kaydeden dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof.Dr. Mehmet Öz, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kendisine, “İnsanları normal yaşamlarına nasıl geri döndürebiliriz?” sorusunun sıklıkla geldiğini vurgulayan ABD’de yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof.Dr. Mehmet Öz, konuyla ilgili açıklamada; normal yaşama dönmenin adımlarından birinin, “Çocuklarımız okula ne zaman ve nasıl başlayabilir?  Sorusunun yanıtında olduğunun altını izdi.

ABD’de yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof.Dr. Mehmet Öz, konuyla ilgili açıklaması:

Okulların açılması ile oluşacak riskler hakkındaki yorumlarımın insanları şaşırttığını ve üzdüğünü fark ettim. Tabi ki böyle bir niyetim yoktu. Bir kalp cerrahı olarak kariyerimde her zaman riskleri en aza indirerek ameliyathanede hayatları kurtarmak için savaştım.

Bu salgın süresince bütün dünyada olağanüstü günler yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç insanları hayal kırıklığına uğramış, endişeli ve yalnız hissettiriyor. Endişe içerisinde artık her şeyin eski düzenine dönmesi bekleniyor.

Aynı zamanda sürekli olarak bana sorulan bir soru var. İnsanları normal yaşamlarına nasıl geri döndürebiliriz?

Bunu yapmak için aslında önemli adımlardan biri “Çocuklarımız okula ne zaman ve nasıl başlayabilir? Aslında birçok çocuk için okul şu anda bulunduğu ortamdan daha güvenli bir yer olduğunu biliyoruz. Hem sağlıklı beslenme imkanına sahip olacaklar ve aynı zamanda eğitimlerinden de geri kalmayacaklar. Kontrollü, virüsün daha az yaygın olduğu bölgelerde bu tarz bir uygulama hem anne babalar hem de çocuklar için güvenli olabilir.

Normalleşmeye dönüş sürecinde dünya üzerindeki gelişmelere de baktığımız zaman Yeni coronavirüsün ortaya çıktığı Çin’in Wuhan şehrinde, vatandaşların artık seyahat etmesine izin veriliyor; Danimarka’da ilkokullar, kreş ve yuvalar yeniden açıldı; Viyana, Avusturya’da binlerce mağaza ilk kez haftalar içinde kapılarını açtı. Almanya’da 800 metrekareye kadar olan mağazalar, otomobil bayileri ve kitapçıların açılması planlanıyor. Aynı zamanda okulların ilk olarak lise veya ilköğretimin son sınıfındaki öğrenciler için 4 Mayıs’tan itibaren açılması düşünülüyor.

Bunlar, tüm dünyanın mücadele ettiği konular. Ben virüsün ortadan kalkması için çözümler üzerinde çalışmaya devam edeceğim.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.