Hoşgeldiniz  

Çocuklardan Ataşehir’de ‘We are the World’ Rekoru

admin | 24 Nisan 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

Atasehir rekor_5Ataşehir’de, Ataşehirli çocuklar ve 23 Nisan Festivali için Ataşehir’de bulunan konuk ülke çocuklarıyla birlikte 1.920 çocuk, aynı anda ‘We are the World’ şarkısını söyleyerek rekor kırdı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelerek 23 Nisan Festivali için Ataşehir’de bulunan konuk çocuklar ve Ataşehirli çocuklardan oluşan toplam 1.920 çocuk İçerenköy Carrefour AVM’de, aynı anda “We are the World” (Biz dünyayız, biz çocuğuz) şarkısını söyleyerek, kırmaya çalıştıkları rekor denemesini başarıyla gerçekleştirdiler.

Almanya, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Macaristan, Malezya, Makedonya, Nepal ve Rusya’dan gelen konuk çocukların katıldığı 4. Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali etkinlikleri kapsamında son olarak İçerenköy Carrefour AVM’de, aynı anda “We are the World” (Biz dünyayız, biz çocuğuz) şarkısını söyleyerek, kırmaya çalıştıkları rekor denemesini gerçekleştirdikten sonra çıkacakları İstanbul gezisi sonrası ülkelerine dönecekler.

4. Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali etkinlikleri kapsamında Ataşehir’de bulunan 10 ülkeden konuk çocuklar, dünyanın çeşitli bölgesinin 50 değişik ülkesinden gelen çocuklar, Doğa Koleji Yabancı Diller Bölümü, Ataşehir ilçesi ilköğretim okulları öğrencileri, Ataşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile barış mesajı vermek için Carrefour İçerenköy Alışveriş Merkezi’inde “We are the World” şarkısı söyleyerek en fazla çocukla şarkı söyleme rekoru kırdılar. Konuk çocuklar Ataşehirlilerin de yoğun ilgi gösterdiği Carrefour İçerenköy AVM’deki rekor denemesinin ardından, ülkelerinin geleneksel dans gösterilerini sergilediler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Guinness Türkiye Temsilcisi, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman, Gül Coşkun, Namık Sürmen ile Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er ve Carrefour İçerenköy AVM Müdürü Hakan Hoplamaz’ın da bulunduğu Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından 1920 çocuk tarafından seslendirilen “We are the World” (Biz dünyayız, biz çocuğuz) şarkısını söyleyerek, aynı anda en çok şarkı söyleyen çocuk rekoru tescil edildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin aynı zamanda bir barış misyonu üstlendiğini yineleyerek, “Ataşehir bugünü bayram havasında kutlamanın haklı gurunu yaşıyor” dedi.

Kırılan rekor sonrası misafir ülkelerden gelen çocuklar çeşitli dans gösterileri gerçekleştirdiler. Ev sahibi Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin yanı sıra; Almanya, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan ve KKTC ekiplerinin gösterilerine çok sayıda vatandaş da eşlik ederken yabancı çocukların kendilerine has kıyafet ve müzikleri festivale renk kattı. Sırasıyla kendilerine özgü dansları başarıyla sunan dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen ve Ataşehir’de ağırlanan konuk ülke çocukları, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.