Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖĞÜT SANDIKTA KUMPAS İDDİALARINI BAŞBAKAN’A SORDU

admin | 03 Nisan 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

kadir_gokmen_ogut_CHP’li Öğüt, YSK ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın sandık kurulu görevlilerinin eğitimi kurslarının sadece yandaş sendika üyelerine verildiği iddialarını Davutoğlu’na sordu.

ÖĞÜT: SEÇİMLERDE HİÇBİR ŞAİBEYE MAHAL VERMEMEK İÇİN SON DERECE CİDDİ İDDİALARA DERHAL YANIT VERİLMELİ

Yaklaşan seçim öncesi hükümetin yeni bir plan içinde olduğu iddiaları Meclis’e taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması için önerge vererek, YSK ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sandık kurulu görevlilerinin eğitimi kurslarının sadece yandaş sendika üyelerine verildiği iddialarını sordu.

Söz konusu kurslara katılımın YSK genelgesiyle Zorunlu olmadığının belirtildiğini ifade eden Öğüt, Halk Eğitim Merkezleri’nin bazılarında kurs tarihi duyurularının özellikle sakladığı iddialarını dile getirdi.

Kursların hangi yöntem ile ilan edildiğini soran Öğüt, kurslara başvuru tarihlerinin internette kasıtlı olarak ilan edilmediği, eğitimlerin kulaktan kulağa iletildiği iddialarının araştırılmasının ve seçimlerin üzerinde kuşku bırakacak hiçbir konuya mahal vermemek adına kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.

“Söz konusu eğitimlerin hükümete yakın sendika üyelerine duyurulduğu, hatta bazı illerde gerekli duyuru yapılmadan ‘deneme’ eğitimleri düzenlenerek katılımcılara sertifika verildiği doğru mudur?” diyen CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, konuyla ilgili YSK’ya yapılmış kaç başvuru ve iletilmiş kaç şikayet olduğunu sordu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.