Hoşgeldiniz  

CHP’li Kadınlar Reyhanlı’ya Ataşehir’den Ses Verdi.

admin | 20 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

Chp _ ses verCumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Hatay Reyhanlı da patlamalar sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 13:45 de yapılan ‘Reyhanlı’ya Ses Ver’ eylemine yürüyüşle destek verdi.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir CHP Kadın Kolları, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi’nde 51 kişinin öldüğü, birçok kişinin yaralandığı patlamanın olduğu gün ve saatte bir çok yerde aynı anda yapılan yürüyüş, tencere tava ve düdük çalarak yapılan “Reyhanlı’ya Ses Ver” eylemine İlçe Binası’ndan Küçükbakkalköy Ihlamur Parkı’na yaptığı yürüyüş ve burada yaptığı basın açıklaması ile destek verdi.

Ataşehir CHP Kadın Kolları Başkanı Gülşen Yurtseven, Küçükbakkalköy Ihlamur Parkı’nda Chp Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak  ilçe yöneticileri ve kadın kolları yöneticileri, parti üyesi yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir gurup ile yaptığı açıklamada; Hatay Reyhanlı’da yaşanan hain saldırıyı kınayarak, bombalı saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananların yürekleri dağladığını ifade etti. Yurtseven, bu saldırının Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne ve vatandaşların birlik ve beraberliğine yapıldığını söyledi.
Hatay’ın bu tür saldırılarla provoke edilemeyecek kadar sağduyulu olduğuna dikkat çeken Gülşen Yurtseven, bu tür saldırıların milli beraberlik ve kardeşlik duygularını bozamayacağını, halkımızın barış ve huzuru koruma konusunda kararlılığını artıracağını ifade etti.

Yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı, yaralı vatandaşlara da acil şifalar dileyen Gülşen Yurtseven; saldırıda Reyhanlı’ya sahip çıkmak yerine, ABD’ye giden Başbakanı kınadıklarını ifade etti. “Reyhanlı yalnız değildir.”diyen Yurtseven; “Bugün hepimiz Hataylıyız, hepimiz Reyhanlılıyız.”diye seslendi.

Kadın kollarının yaptığı basın açıklamasına verdiği destekle yaptığı konuşmasında, “Her hangi bir yerde gözyaşı, acısı olan varsa bizim ortak derdimizdir.”diyerek Reyhanlı’da yaşanan acıyı paylaşan Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; yaşanan her acıya, duydukları her çığlığa kulak vereceklerini, seslerini duyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

“Kristal köşkte oturuyorsanız komşunuza taş atmayın. Komşunuzda size taş atarsa kristal köşkünüz dağılabilir.”örneğini veren Altınkaynak; “Suriye, Irak bizim komşumuz. Buralarda yaşayanlar bizim kardeşlerimiz. Türkiye’de katil sürülerinin beslenip Suriye üzerine gönderilmesine göz yummamalıyız. Biz katilleri ihraç edersek onlarda bize gönderirler. Biz ülkemizde ve dünyada barış ve kardeşlik istiyoruz.”diye konuştu.

CHP Kadın Kolları ve partililerden oluşan grup, “Reyhanlıya Ses Ver” eylemine destek yürüyüşü ve basın aşıklamasını yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.