Hoşgeldiniz  

CHP İl Başkanı Salıcı Ataşehir’de 3 Temsilcilik Açtı

admin | 19 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

CHP_ Ataşehir mah Temsilcilik_ferhatpaşa, içerenköy,Yeniçamlıca, mevlana, MimarsinanCHP Ataşehir İlçe Teşkilatı, Ataşehir’de bir günde 5 mahalle yapılanmalarının yer alacağı Ferhatpaşa, Mevlana ve İçerenköy mahallelerinde  üç temsilcilik birden açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Teşkilatı, Ataşehir’in 5 mahallesine yönelik çalışma yapacak mahalle temsilciliklerini barındıracak üç ofisi il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Bölge Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Celal Dinçer ve Müslim Sarı’nın katılımı ile açtı.

Saat 11.00’da Ferhat paşa Mahalle Temsilciliği ile başlayan açılış programı; Mevlana, Yeniçamlıca ve Mimarsinan mahallelerinin temsilciliklerinin olduğu ofisin açılışı saat 12.00’da ve son olarak ta 14.00’da İçerenköy Mahalle temsilciliğinin açılışı ile tamamlandı.

CHP Ataşehir Temsilcilik Açılış Resimleri

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı ve Bölge Milletvekilleri Öğüt, Dinçer ile Sarı dışında açılış törenlerine; Ataşehir CHP ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclis Başkan 1. Vekili Semih Selimoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, İlhami Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Muammer Ayvalı, Metin ince, Ataşehir CHP İlçe Yöneticileri, Partililer ve çok sayıda bölge sakini Ataşehirli katıldı.

Ataşehir’e ışığın Ferhatpaşa’dan doğduğunu ifade eden CHP Ataşehir ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, gecenin en karanlık zamanının sabaha en yakın zaman olduğunu söyleyerek aydınlık günlerin yaklaştığına dikkat çekti.

Rant geliri olan yerleri satmak için iktidarın her türlü yasayı çıkardığını iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer; İçişileri Bakanı Şahin’in görevden alınmasına küsen Ordululara sus payı olarak, Ordu’nun büyükşehir yapıldığını belirterek; Ordu’nun nüfusunun 1,5 ayda 60 bin arttırıldığına dikkat çekti.

Salıcı; ‘Kentsel Dönüşüm’ Değil, Rantsal Dönüşüm Peşindeler

Ataşehirlilere, “Atom Karınca gibi bir ilçe başkanınız var.”diyen CHP İstanbul İlçe Başkanı Salıcı Ak Parti’ye yerel seçimlerde 1 Nisan şakası yapacaklarını iddia etti. “Kul hakkı yemek insanları sarhoş ediyor olsaydı, bunların hiç biri sarhoşluktan ayakta duramazdı.”diyerek iktidarı eleştiren Salıcı; “Birileri ‘Kentsel Dönüşüm’ değil rantsal dönüşüm peşinde. Bölgede ortaya çıkacak bir rant varsa o rantın sahibi sizsiniz, bazı müteahhitler değil.”diyerek bölgede imar ve kentsel dönüşüm tartışmaları hakkında düşüncelerini ifade ettikten sonra, kadınlara da; “ Kadınlarımız nasıl istiyorlarsa öyle özgürce giyinsinler.“diye seslendi.
İstanbul’un 934 mahallesi olduğunu belirten Salıcı; bu güne kadar temsilcilik açan her mahalleye gittiklerini ve açılacak olanlara da mutlaka gideceklerini söyledi.

Maddi Koşullar Uygun İktidar Olamıyorsak Kabahat Bizde

Ataşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni kalelerini açtıklarını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin burcuna CHP’nin bayrağını dikmek için kaleler olarak gördüğünün söyleyip, çalışanları da askerleri komutanları yeniçerileri olarak gördüğünü ifade etti. Maddi koşulların sosyal demokrat partinin iktidar olması koşullarını sunduğunu iddia eden Müslim Sarı, yoksulluğun bu kadar arttığı dönemde, sosyal demokrat parti iktidar olamıyorsa suçun kendilerinde olduğunu, genel merkezde olduğunu kabul ettiğini belirterek; “o zaman biz çalışmıyoruz demektir. Biz kendimizi ifade edemiyoruz demektir.”dedi. 1,5 yılda 3 seçim, belki bir de referandum yaşanabileceğine dikkat çeken Sarı, başkanlık sisteminin dayatılmak istendiğini iddia etti. 1,5 yılda nümüzdeki 15 – 20 yılın siyasi haritasının çizileceğine dikkat çeken CHP Milletvekili Müslim Sarı; başarılı olurlarsa bu salonda çok daha başka şeyleri konuşuyor olacaklarını iddia etti.

Başkan İlgezdi; “Yeni Çamlıca’nın sorunu Ümraniye Belediyesi Zamanından Geliyor”

Seçim bürolarının önemli olduğunu, ilçe başkanı ile beraber temsilcilikleri açmaya, beraber organize etmeye çalıştıklarını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; Yeniçamlıca ile birlikte Ataşehir’in sorununun çok olduğunu, Yeniçamlıca ile ilgili İBB’ye 15 yıl önce yazı yazdıklarını ama maalesef sorunu çözmediklerini iddia etti. Başkan Battal İlgezdi en sonunda İBB’yi mahkemeye vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Köy işleri Bakanlığı’na yazı yazdıklarını söyleyen İlgezdi sonuçları beklendiğini belirtti. Yeni Çamlıca’nın sorununu çözmek istemediklerin söyleyen İlgezdi, bunu bilinçli olarak yapıyorlar diye konuştu. Sorunun kendilerinde kaynaklanmadığını Ümraniye Belediyesi zamanından geldiğini belirten Başkan İlgezdi; sahte tapularla insanların bir birine ortak yapıldığını iddia etti.

Gitmedikleri yer, çalmadıkları kapı kalmadığını söyleyen İlgezdi; 1/5000’lik yeni imar planları yapılmadığı için biz bir şey yapamıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alırsalar sorunu kökten çözeceklerini iddia etti.

Kadir öğüt; “Seçimi Kazanma Derdimiz Yok. Kadrolara Dikkat Edelim.”

Seçimleri aldık diyen arkadaşına 1989 seçimlerini örnek gösteren CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt; “Seçimi alalım ama iyi bir kadro ile alalım seçimleri. Ataşehir seçimlerini İçerenköy sayesinde kazandık. İçerenköy benim Kadıköy İlçe Başkanlığım zamanında da bir seçimi İçerenköy sayesinde kazanmıştık çok az bir oy farkıyla. Hepinize gönül borcumuz var. Hepinize minnet borcumuz ver. Bu temsilcililiğin açılında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. En yüksek oy alacağımız yerlerden biri olmalı İçerenköy. Ataşehir’de en çok oy alan mahalle olacağımıza inanıyorum İçerenköy’de. Seçimi kazanmak gibi bir derdimiz yok. Ben sadece kadrolara dikkat edelim diyorum.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.