Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehirli Kadınlar ‘Kelebekler Özgürdür”

admin | 26 Kasım 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları bir basın açıklaması yaptı.

Kelebek Özgürdür!

Recep Kenan/Ataşehir

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü

25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde katledildikten sonra “Kelebekler” olarak efsaneleşen üç kız kardeşin ölüm yıldönümü BM tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak ilan edildi.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları bir basın açıklaması yaptı.

CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Gülüşan Yurtseven tarafından “Kelebekler Özgürdür!” sloganı ile yapılan basın açıklamasında; son yıllarda ülkemizde kadına şiddette % 1400 artışa dikkat çekip, kadına şiddeti yalnız fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak devam ettiği vurgulandı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin kamu politikası olması gerektiğini ifade eden Gülüşan Yurtseven; “CHP’li kadınlar olarak biz eşit temsil eşit katılımın demokrasinin olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Barışa ve Huzura Evet Diyoruz.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Kadın Kolu Başkanı Gülüşan Yurtseven; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, Mahalle Temsilciliklerinde çeşitli sunumlar yapıldığını belirtip, kadına şiddete karşı verilen mücadelede örgütlenmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.