Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehir’de Mahallelere İniyor

admin | 19 Kasım 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Seçim hazırlıklarına erken başlayan CHP, mahallelerde temsilcilikler açarak halka inme planı yapıyor. 6 mahalleyi örgütleyen 3 temsilciliğinin açılışı yapıldı.

CHP Ataşehir’de Mahallelere İniyor

Recep Kenan/Ataşehir

Yaklaşan yerel seçim hazırlıklarına başlayan siyasi partiler kendi içlerinde çalışmalara başladılar.

Seçmin hareketli geçmesi beklenen bölgelerden Ataşehir bu alamda önümüzdeki günlerde hareketli güler yaşayacak gibi görülüyor.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Ataşehir’i kaybetmiş olmanın şaşkınlığını yaşayan Adalet ve kalkınma partisi toparlanmış, Ataşehir’i kaybetmek istemiyor.

Ataşehir’i istiyorum talimatı bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan. Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanı ise kaybetmek ‘içimde ukde’ dediği Ataşehir’i ‘kesinlikle almalıyız’ diyor.

İşte bu koşullarda seçime girmesi beklenen Ataşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Örgütü ‘1980 öncesi modelimiz’ dedikleri mahalle ölçeğinde örgütlenme modelini harekete geçiriyor.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan mahalle temsilciliklerine ilave olarak dün de açılışı yapılan üç temsilcilikle 6 mahallenin altyapısını oluşturdu.

AÇILIŞ RESİMLERİ

17 mahallesi olan Ataşehir’in bütün mahallelerinde parti temsilciliklerinin kurulmasının planlandığı Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Örgütü’nde çalışmalarda sona gelinmek üzere olduğu söyleniyor.

18 Kasım Pazar günü ilk açılışı yapılan temsilcilik, Kayışdağı. Saat 11.00 de yapılacağı duyurulan açılış; Cumhuriyet Halk Partisi Bölge Milletvekilleri Kadir Öğüt, Celal Dinçer, PM Üyesi İnci Beşpınar, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Doğan Çakmak, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir CHP İçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri, CHP Ataşehir ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle muhtarları, partililer ve halkın katılımı ile saat 12.00 de gerçekleşti.

Saat 15.00’de Barbaros mahallesinde; Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin temsilciliği, saat 16.00’ da da Esatpaşa mahallesinde; Esatpaşa, Örnek ve Fetih mahallelerinin temsilciliklerinin açılışı yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt konuşmasında; “Dünyanın neresinde yardıma ihtiyacı olan varsa önce biz koşmalıyız. Suriye’de kurtardığımız gazeteci gibi. Dün Irak’taydık, bu gün Suriye’nin işgaline karşı çıkacağız. Yarın da başka bir yerde gideceğiz. Buralar parti içi dedikodu yeri değil alan çalışmasının planlandığı yerler olmalıdır.”

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer; “Türkiye’yi bölebilecek bir yasayı geçirdiler, Oy için seçim bölgelerini kendi kazanacakları şekilde düzenliyorlar.” dedikten sonra, ne yaparsa yapsınlar bu seçimi alacaklarını iddia etti.

 

Salıcı; “Erdoğan’ı, Kasımpaşa’ya geri göndeririz”

Kayışdağı Mahalle Temsilciliği’nde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, başkanlık hesabı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı geldiği yere göndereceklerini iddia etti.

Soru sorarak başlamak istediğini söyleyen salıcı; “Siz CHP bölge milletvekillerini her hafta sonu görmeye alışık mısınız? Belediye başkanının halkla, örgütle iç içe olmasına alışık mısınız? İl başkanı, İlçe başkanı ve ilçe yöneticilerini sokaklarda olmasına alışkın mısınız?” diye sorduktan sonra; “Arkadaşlar bu alışkanlıklarımız devam ettiği sürece biz Ataşehir’i de, İstanbul’u da alırız. Tayyip Erdoğan’ı da geldiği yere, Kasımpaşa’ya geri göndeririz.” diye konuştu.

“Biz gece yarısı da kapıyı çalsak kimse bize iye geldiniz demiyor.” diyen CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, şimdiye kadar niye gelmediniz dediklerini ifade etti.

“Gittiğimiz her yerde AKP’liler bizi görmekten rahtsızlar” diyen Salıcı; “biz gittikten sonra bakanlarını ya da ağır toplarını oraya yönlendiriyorlar. Adeta bindirme yapıyorlar” dedi. “AKP’ye rahatsızlık vermek bizim boynumuzun borcudur.” dedikten sonra, rahtsızlık verdikleri sürece, Başbakan kendilerine saldırdığı doğru yolda olduklarını iddia etti. “Başbakan bir gün bir CHP’liyi överse o arkadaşları yanlış yolda demektir.”diye iddia etti.

Büroları boş görmek istediğini ifade eden Salıcı; seçim bürolarının planlamaların yapıldığı yerler olması gerektiğini, kesinlikle oturup sohbet edilmesi gereken yer olmaması gerektiğini, sahada çalışıyor olmaları gerektiğini söyledi.

 

Ak Parti CHP’nin 12 Eylül Öncesi Örgüt Modeli İle Kazandı

2009 seçimlerinde “bu seçimi alamazsınız niye aday oldunuz” diye sorduklarını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ziyarete gittiği evde CHP’den geldiğini söyleyince CHP çalışmaya başlamış diye tepkiler aldığın, “çal kardeşim kapıyı” dediğini ve “onlar gece 12.00’ye kadar çalıyor sizde çalın” diye memnuniyet bildirdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12 Eylül’den önceki örgütlenme modelini bu gün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaptığını söyleyen Başkan İLGEZDİ, başarılarını bu modele borçlu olduklarını söyledi.

2014 Haziran ayında Yerel, Genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin beraber yapılacağını iddia eden Battal İlgezdi; “Siz çalışıyorsunuz. Bizde çalışıyoruz, Merak etmeyin bu seçimi alacağız. Ben belediye başkanı değilken farkı kapatıp seçim kazandık. Bu çalışmalarımızdan sonra 30 bin fark atamazsak başarı değildir. Hedefimiz İstanbul’u almak olmalı. İstanbul’u alamazsak Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapamayız. İstanbul’u alırsak Türkiye’yi alırız.” diye konuştu.

 

Hakkı Altınkaynak; “Bizim Telaşımız Var”

Seçim yokken ‘ne bu telaş?’ diyenlere, “evet bizim telaşımız var diyoruz.” diyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “bu güne kadar gidemediğimiz, elini sıkamadığımız halkımıza gitmek onlarla selamlaşmak, yurttaşlarımıza daha yakın olmak için çalışıyoruz.” dedi. Mahalle temsilciliklerini yurttaşlara daha yakın olmak için açtıklarını söyleyen Altınkaynak, 1980 öncesi sokaklarda yurttaşlarla içi içe olduklarını, 12 Eylül’ün CHP’yi silindir gibi ezdiğini, içlerine kapandıklarını ama tekrar eski günlerini hatırlamaya başladıklarını ifade etti.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.