Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehir Gençlik, Uğur Mumcu’yu Mustafa Mutlu ile Andı

admin | 25 Ocak 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

Ataşehir CHP_Mustafa Mutlu_Uğur MumcuCHP Ataşehir Gençlik Kollarının, katledilişinin 20 yılında Uğur Mumcu’yu Anma etkinlikleri kapsamında Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu’nun katıldığı söyleşi düzenlendi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen söyleşi Uğur Mumcu’nun “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” yazısının Sevda Olgun tarafından okunması ile başladı.

Uğur Mumcu’nun bayrağını teslim alanlardan Sayın Mustafa Mutlu’yu aralarında görmekten mutlu olduklarını ifade eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, akşamın bu saatinde toplantıya katıldıkları için katılımcılara teşekkür etti.

Amaçlarının hafızaları tazelemek olduğunu söyleyen Altınkaynak; “Ataşehir ilçe örgütü olarak Uğur Mumcu’yu en iyi tanıyanlardan biri olan, Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu ile hafızalarımızı tazelemek istedik.”dedi.
CHP Ataşehir İlçesi Gençlik Örgütü Başkanı Murat Dursun “Uğurları, Denizleri unutmayan örgütümüze hoş geldin diyorum. 20 yıl önce arabasına konulan bomba ile katledildi Uğur ağabey. Gördüğü gibi, araştırdığı için bildiği gibi yazardı. O gün söyledikleri ile bu güne ışık tutmuştu.”diye ifade etti düşüncelerini.

 

FOTO GAERİSİ

Uğur Mumcu kuşkusuz hepimiz için çok önemli, diyerek söze başlayan vatan Gazetesi Yazar Mustafa Mutlu; “Tüm aydınlar, emekçiler, tüm namuslu solcular için çok önemli.” Uğur Mumcu’nun benim için ayrı yeri var diyen Mutlu; “Uğur Mumcu’nun günlük yazılarını günü gününe takip etmeye başladım. 13 yaşımda Uğur Mumcuya mektup yazdım. Yazdığım şuydu;‘Her gün sizden bir şey öğreniyorum ve size bir şey olmasından çok korkuyorum. Bu mektubu da günün birinde sizin gibi gazeteci olmak isteyen çocuk olarak yazıyorum.’ 20 gün sonra Uğur abiden mektup geldi; ‘Sevgili çocuğum günün birinde birlikte çalışacağız e yanlışların üzerine birlikte gideceğiz ve sen bayrağı devralacaksın.’ Almaz olsaydım… Bu şekilde almaz olsaydım.”diye ifade etti duygularını.

Hasan Tahsin Soyundan Gelen Gazeteciler Hep Öldürüldü
Türkiye’de gazetecilerin Hasan Tahsin soyundan gelenler ve Ali Kemal soyundan gelenler olarak ikiye ayrıldığını iddia eden Mustafa Mutlu; “Hasan Tahsin soyundan gelen gazetecileri ta meşrutiyetin ilanından beri öldürüyorlar. Hapishanelere atılıyorlar. Hapishanelere atılmasalar mahkeme salonlarında çürütülüyorlar. Baskı görüyorlar, tehdit ediliyorlar. Ve Uğur Mumcu gibi binlerce parçaya ayrılıyorlar. Ama ne mutlu ki bir Uğur Mumcu gitse de onun binlerce parçasından bile bugün; Cumhuriyet sevdasını, Atatürk sevdasını, emek sevdasını devam ettiren yeni nesiller çıkıyor.”dedi.

Uğur Mumcu’nun son yazılarını okudunuz mu hiç, son bir haftaki yazılarını? diye soran Gazeteci Mustafa Mutlu; Uğur Mumcu’nun son bir hafta, 10 gün içinde enteresan bir konuya girdiğine dikkat çekti. Uğur Mumcu’nun “Bu güne kadar benzerini görmediğimiz bir koalisyonun tohumları atılıyor Türkiye’de.”dediğini ve bu tohumlara çok dikkat etmemiz gerektiğini, çünkü 10 sene 20 sene sonra bu tohumların kin filizi olarak yeşereceğini, Cumhuriyet ilkelerini ve cumhuriyeti tehdit eder hale geleceğini söylediğini ifade etti. Ve koalisyonun adını “Dinci-Bölücü” koalisyon olarak koymuştu diyen Mutlu; “20 sene önce bu tespiti yapmıştı Uğur Mumcu. İddia ediyorum ki Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin nedeni bu koalisyonun adını koymasıdır.” diye konuştu.
Uğur Mumcu’nun bayrağını da taşıyan Mustafa Mutlu Kredi Vermiyorum

Mutlu, “0 sene sonra geldiğimiz noktaya bakıyoruz. İmralı diyorlar. Bir yanda İmralı, Bir yanda devlet. İmralı bir ada, devlet adayla görüşmez. Nedir İmralı? Daha düne kadar kendilerinin de terörist başı dedikleri 35 beş bin kişinin ölmesine neden olan o karanlık eldir.”diyerek, İmralı görüşmelerine dikkat çekip;“bugün dindar, zaten oda bir baba bakın çocuğu bile var oluyor. Ve, devlet gidip onunla görüşebiliyor. Ne görüşüyorsunuz? Denildiğinde yanıt çok basit; canım onlar silahlarını bırakacaklar ve gidecekler diyorlar. Annen güzel mi senin? Var mı öyle bir şey? Adamlar 30 senedir bir şeyler talep ediyorlar. Ve sen gidiyorsun ayağına pazarlık yapıyorsun. Neyin ittifakını yapıyorsun? Nelerimizi vereceksin? CHP dahil olmak üzere bu süreçten tüm insanlar etkilendi. Geldikleri günden beri yaptıkları en iyi şey, kavramların içini boşaltmaktır. Dediler akan kanı durdurmak için barış görüşmeleridir, savaşa son vereceğiz. Bu ülkede savaş yo. Terör örgütünün yarattığı terör var. Teröre karşı verilen mücadele, gaziler ve şehitler var. Ve sen bunun sorumlusunu İmralı diye karşına alıyorsun.”dedikten sonra “Ben Uğur Mumcu’nun bayrağını da taşıyan gazetecilerden bir olarak görüyorsanız, ben Mustafa Mutlu buna kredi vermiyorum. Bu görüşmeye kredi vermiyorum.”deyip, sonuna kadar karşı çıkacağını ifade etti.

Konuşmanı bu bölümünde MHP’ye mi geldik, CHP’ye mi? Diyerek tepki gösteren katılımcılardan birkaçı salonu terk etti. Bunun üzerine bugün beni MHP’li gibi gösterenlerin geçmişte ne olduklarına bakmak lazım diye tepki gösterdi. Mustafa Mutlu, “Bu söylediklerim programlarınızda yazılı. Programınızın içindeki 6 okta misakı-milli sınırları savunmak vardır. Açar okursunuz.”diye seslendi salona.
Yalnız Tutuklu Gazeteci Sayısında Dünya Rekortmeni Değiliz
Uğur Mumcu’nu köşesini teslim ettiği gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın 5 yıldır hapiste olduğuna dikkat çeken Mutlu, 103 gazeteci şehit verildiğini, tutuklu gazeteci sayısında dünya rekortmeni olduğumuzu söyledikten sonra gazeteci, tutuklu asker sayısında, tutuklu hakim, tutuklu avukat, tutuklu savcı, tutuklu öğrenci, tutuklu öğretim üyesi, tutuklu siyasi parti sayısında, tutuklu STK yöneticisi sayısında da dünya rekortmeni olduğumuzu iddia eti.

Demokrasinin Olmazsa Olmazları
Demokrasi Şehidi, Sosyolog Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nı kraterlerinden örnek veren Mutlu, bir ülkenin demokratik yönetimle yönetildiğini öğrenmek için şu soruları sormalıyız dediğini söyledi.
Bunları şöyle sıraladı; Laiklik var mı? Oylar özgür ve eşit olarak kullanılıyor, seçimlerde adil temsil var mı? Siyasi partiler eşit koşullara sahip mi? STK’lar özgür olarak örgütlenebiliyor mu? Ekonominiz güçlü mü? Medya özgür mü? Yargı bağımsız mı? Umutsuzluk var mı?

“1919’da yola çıkarken o mavi gözlü sarışın dev bugün ki kadar da umut yoktu. İşgal altında acılardan inleyen insanlar vardı.”diyen Mustafa Mutlu, biraz evvel beni protesto edip giden beyefendiye de söyleyin umut Cumhuriyet halk partisidir…
Uğur Mumcu’nun hayatını sizden dinlemek istiyorum diyen küçük kız Alara Tuncer’e Mustafa Mutlu, toplantının sonunda Mumcu’nun hayatını anlattı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.