Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehir Adayı Onursal Adıgüzel’in Vizyon Projesi: ‘Yeşil Ataşehir’

admin | 04 Mart 2024 | Genel A- A+

Ataşehir’de 5 yıllık dönem için hazırladığı projeleri paylaşan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, meclis üyesi adaylarını tanıttı.

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir’de 5 yıllık dönem için hazırladığı projeleri paylaştı. Onursal Adıgüzel, toplantıda 31 Mart yerel seçim belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı.

“YEŞİL ATAŞEHİR” PROJEMİZ TÜM KENTİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN!

Proje lansmanı sırasında vizyon proje olarak Ataşehir’i doğu batı aksında kat eden bir yeşil koridor oluşturacaklarını kaydeden CHP Ataşehir Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, “YEŞİL ATAŞEHİR” projemiz tüm kentimize hayırlı uğurlu olsun!” dedi.

Onursal Adıgüzel, proje lansmanı sonunda, “Ben Ataşehir’e sadece bir belediye başkanı olarak değil, hayatını Ataşehir’de geçirmiş bir kız çocuğu babası olarak da hizmet edeceğim. Bu salondaki herkes, Ataşehir’i evi gören herkes bu hizmet yolculuğunda en önemli yardımcılarım ve yol arkadaşlarım olacak.” Dedi.

“ATAŞEHİR’E SÖZÜMÜZ VAR. HEP BİRLİKTE YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR.”

Salona seslenen Onursal Adıgüzel, “Gençler; Sokaklar bizi bekliyor. Değerli ablalarım; Anneler bizi çağırıyor. Sevgili dostlar; Söyleyeceklerimiz çok. Kalkın ayağa, haydi kalkın ayağa. Bu kentin gençlerine, analarımıza, evlatlarımıza sözümüz var. Ataşehir’e sözümüz var. Sokak sokak gezelim, sıkılmadık tek bir el bırakmayalım. Ve geleceğimizi hep birlikte kazanalım. Hep birlikte yapacak çok işimiz var.” Şeklinde konuştu.

Salona birlikte giren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik,CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel salonda coşkuyla karşılandı.

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel’in projelerini açıkladığı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşu ile başlayan toplantıya CHP Ataşehir İl başkanı Özgür Çelik, CHP Parti Meclisi ve YDK üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Adayları, partililer, mahalle muhtarları, STK Temsilcileri ve Ataşehirliler katıldı.

ATAŞEHİR’İ ONURSAL ADIGÜZEL İLE KAZANMAYA VAR MIYIZ?”

15 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen Ataşehir’e kültür merkezleri, sağlık merkezleri ve birçok tesisi kazandıran Ataşehir kurucu Belediye Başkanı Battal ilgezdi’ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Ataşehir belediye başkan adayımız Onursal Adıgüzel’i 16 yıl önce sivil toplum örgütlerinde köy okullarına kütüphane kurulurken, öğrencilere kırtasiye yardımı yaparken tanışmıştık. Partimiz 2015 yılında bir ön seçim yaptı. Anadolu yakasındaki 100.000 oyun 20 binimi alarak partimizin en genç milletvekili oldu. 8 yıl boyunca milletvekilliği yaptı. Genel başkan yardımcılığı yaptı, Ve partinin birçok kademesinde görev yaptı. Şimdi Ataşehir’de umudu hep beraber örgütleyeceğiz. Hep beraber kazanacağız.” dedi ve Ataşehir’i Onursal Adıgüzel ile kazanmaya var mıyız?” diye sordu.

İSTANBUL’U EKREM İMAMOĞLU İLE KAZANMAYA VAR MIYIZ?

Celal Yalçın, “İstanbul’a metrolar kazandırdı, kreşler kazandırdı. Üniversitelilerin yurt sorunlarını çözdü. İstanbul’u Ekrem İmamoğlu ile kazanmaya var mıyız?” diyerek konuşmasını tamamladı.

ADİL, YEŞİL VE YARATICI BİR BELEDİYECİLİK YAPACAK

Ataşehir belediye başkanı adayları ve Onursal Adıgüzel’in Ataşehir hayalini anlatacağını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Ataşehir’in 2024 – 2029 vizyonunu bizlerle paylaşacak Onursal Adıgüzel, Türkiye’de gençlik ve deneyimin birleştiği nadir isimlerden biridir. Siyasette gençlerin varlığı konuşulur. Ancak deneyim de önemlidir. Partimizin gençlik kollarında çok önemli bir mücadele verdi. 25-26 ve 27 dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İstanbul’a ve Türkiye’mize önemli hizmetlerde bulundu. Partimizin genel başkanı yardımcılığını yaptı. Çok önemli görevler üstlendi. Genç yaşına rağmen çok büyük sorumluluklar aldı. 2019 yılında sandık güvenliği konusunda hep birlikte mücadele verdik. 2019 seçimlerinin kahramanı oldu. Gençliğiyle, denemiyle 31 Mart’tan sonra Ataşehir’e hizmet edecek. İlçede adil, yeşil ve yaratıcı bir belediyecilik yapacak. Ataşehir’e çok önemli hizmetler sunacak. Kendisine inanıyoruz, güveniyoruz. Yolunuz açık olsun başkanım.” Dedi.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİN ÖNEMİNİ DİKKAT ÇEKTİ

“Türkiye’nin ilgisi İstanbul’da” diyerek, İstanbul seçimlerinin önemini dikkat çeken Özgür Çelik, “Buradan bir umudu örgüt dediğimizde, 2028’de doğru özgür ve demokratik bir Türkiye mücadelesini başlatmış olacağız. İstanbul seçimleri çok önemli. 2024’te yine güçlü bir ittifakımız var. İstanbul’un çocukları, gençleri, kadınları ve emeklileriyle ‘İstanbul ittifakı’ kurmuş durumdayız. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı hizmetlerle çok büyük bir başarı hikayesi var.” Diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL İMAMOĞLU’NUN VİDEO MESAJLARI PAYLAŞILDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun video mesajları katılımcılarla paylaşıldı.

“Ataşehirimizin geleceği için yaptığımız çalışmaları, projeleri sizlerle paylaşmak için bir aradayız.” Diye konuşmasına başlayan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, proje lansmanı öncesi yaptığı konuşmada çalışmalara katkı veren şehir plancılarına, mimarlara, sosyologlara ve iletişim danışmanlarına katkıları ve emekleri için teşekkür ederek, “Benim ve ekibim için çok heyecanlı bir gün, çünkü bu çalışmaların arkasında aylardır yatan büyük bir emek, uykusuz geceler ve bu kente, Ataşehir’e duyduğumuz sonsuz sevgimiz var. Hepinizin de bildiği gibi ben bu ilçenin 20 yıllık bir sakiniyim. Öğrencilik yıllarımda başladığım siyasi hayatım Ataşehir’de şekillendi, gelişti. Bu kentin bir vatandaşı olarak sizler gibi ben de bu kentin ihtiyaçlarını, eksiklerini biliyor, birebir yaşıyorum. 20 yıldır bu kentin sokaklarında, mahallelerinde yaşıyorum. Eşim Duyguyla birlikte kızımızı bu güzel kentte kucağımıza aldık. En güzel günlerimi, anılarımı Ataşehir’de yaşadım, yaşayacağım.”  Dedi.

Onursal Adıgüzel, “Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak çıktığım bu yolda önce bir Ataşehirli olarak, bir eş, bir kız çocuğu babası ve bir mühendis olarak yaşadığım kentin ihtiyaçlarını gözeterek katılımcı bir anlayışla bu projeleri şekillendirdiğimizi bilmenizi isterim. Çünkü bu kentin sorunlarını bildiğim gibi bu kentin ve Ataşehirlilerin sahip oldukları gücün ve potansiyelin de farkındayım. Ve 1 Nisan sabahı itibariyle bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için var gücümüzle çalışacağımızdan emin olmanızı istiyorum.” İfadeleri ile konuşmasına devam etti.

BUGÜNE KADAR 35 BİN 324 HANENİN KAPISI ÇALINDI

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, proje lansmanö öncesi konuşmasında şu ayrıntılara yer verdi:

Ben ve ekibim sahaya indik, kentimizin ihtiyaçlarını birebir yerinde tespit ettik.

“Adaylığımın açıklandığı tarihinden bugüne kadar ;

  • 23 site toplantısı,
  • 49 dernek ve sivil toplum buluşması,
  • 17 mahallemizde toplam 140 esnaf ve Pazar ziyareti,
  • 39 ev ziyareti gerçekleştirdim.

Ataşehir ilçe örgütümüz ise bugüne kadar 35 bin 324 hanenin kapısını çaldı, selamımız iletti, yapacaklarımızı anlattıkları kadar vatandaşlarımızın da geri bildirimlerini bizlere rapor etti. Bu vesileyle bir kez de sizlerin önünde örgütümüze sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İlçe örgütümüz, gençlik ve kadın kollarımızın içten çalışmaları ve fedakarca sergiledikleri emekleri için her birine minnettarım. Örgütümüz adeta Ataşehir’de çalmadık kapı bırakmamak için yola çıktılar ve yorulmak bilmeden çalışmaya devam ediyorlar.

Bu ziyaretler sonucunda topladığımız taleplerin her birini detaylı olarak inceledik. Sizden gelen bildirimler ve sahada yaptığımız tespitler sonunda bir yol haritası oluşturduk ve göreve geldiğimizde yapacaklarımızı aşama aşama planladık.

Ataşehir’i altyapıdan çevreye, ulaşımdan sosyal/kültürel donatılara ve sosyal yardımlara kadar çok geniş bir kapsamda ele aldık. Ben size şunun sözünü veriyorum: Adaylık sürecinde nasıl ki sizlerin öneri ve fikirleri doğrultusunda hareket ettim, 1 Nisan’dan sonra da bu böyle devam edecek. Belediyemizin kapısı sizlere her zaman açık olacak çünkü biz Ataşehir olarak kocaman bir aile olacağız.

Biz, belediyemizi sizinle birlikte yöneteceğiz! Bu doğrultuda Halk Buluşmalarımızı yeniden hayata geçirecek, dijital katılımcılığın önünü açacağız.”

ATAŞEHİRLİ KOMŞULARIMIZA “İYİ Kİ ATAŞEHİRLİYİM” DEDİRTECEK PROJELER

“İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da desteği ile birlikte toplam 1.474.718 m² alanda yeni projeler ürettik.

Projelerimizi anlatmaya başlamadan önce şunu vurgulamak isterim ki nasıl ki projelerimizin planlama sürecinde İBB ile koordineli bir şekilde çalıştıysak, 1 Nisan’dan sonra da Ataşehir Belediyemizin en büyük iş ortağı İBB olacaktır. Ekrem Başkanımız ve ekibi 5 yılda kentimize değer katacak ulaşımdan altyapıya, sosyal tesisten kreşe birçok yeni projeye imza attı. 1 Nisan’dan sonra da Büyükşehir Belediyemizle birlikte Ataşehirli komşularımıza “İyi Ki Ataşehirliyim” dedirtecek projeleri hayata geçireceğiz. Ataşehir için hayallerimizi sizinle birlikte gerçekleştireceğiz. Sizin vergilerinizle, İBB destegi ile…”

VİZYON PROJEMİZ: YEŞİL ATAŞEHİR

ONURSAL ADIGÜZEL, “YEŞİL ATAŞEHİR” PROJEMİZ TÜM KENTİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN!”

“Değerli komşularım derken gönlüm o kadar rahat ki, çünkü ömrüm burada, Atasehir’de geçti. Yaşadığım ilçeye hizmet edecek olmanın verdiği mutluluk benim için tarifsiz. Ben Atasehirliyim!

Aldığımız geri bildirimler, saha çalışmaları ve bilimsel anket sonuçlarında çıkan en önemli sorunların başında trafik – ulaşım sorunu ve yeşil alan eksikliği geliyor. Ne yazık ki kentimiz niteliksiz bir beton, bina yığınına dönüşmüş durumda. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız başta olmak üzere aslında hepimiz için yeşil alan eksikliği en büyük sıkıntımız. Öte yandan, kentimizin ulaşım planlaması taşıt odaklı. Yaya ve bisiklet yolları ikincil konumda, engelli kullanımına ne yazık ki yeterince uygun değil.

İşte tüm bu sorun ve tespitlerden yola çıkarak ‘Ataşehirimizin Doğusuyla Batısını Birleştiren’ “YEŞİL ATAŞEHİR” vizyon projemizi hazırladık.

Ataşehirde yaşayan mühendis bir başkan odayı olarak Ataşehir için bir gelecek hayal ettim. Ataşehirli olma bilincini oluşturacak, kimlikli, yaşanabilir, yeşil bir yaşam alanı oluşturabilmek için öncelikle vizyon projemizi ortaya çıkardık.”

Recep Kenan / itvhaber.com

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.