Hoşgeldiniz  

ÇERKEŞLİLERDEN İSTANBUL BOĞAZI TEKNE GEZİSİNDE İFTAR

admin | 11 Haziran 2017 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İstanbul Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) tarafından düzenlenen “Çerkeşliler İftarda Buluşuyor” programıyla bir araya gelen Çerkeşliler İstanbul Boğazı’nda birlikte iftar yaptılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

ÇERDEB İftar Programında konuşan Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Çankırı ve Çerkeş’in de aralarında olduğu ilçelerinden eğitim gören öğrencilerin barınmaları için İstanbul’da yurt yapılması dileğini dile getirirken kendisinin de üzerine düşeni yapacağını söyledi.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (16)

İSTANBUL BOĞAZI MANZARASIYLA TEKNEDE İFTAR

Erol Tepebaşı başkanlığındaki İstanbul Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) yöneticileri tarafından düzenlenen “İstanbul Boğazı Tekne Turu” organizasyonu ile bir araya gelen Çerkeşliler İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası, boğazın gerdanlıkları, ışıl ışıl köprüler ve dünyada benzeri olmayan  boğazın iki yakasındaki İstanbul’un muhteşem silueti eşliğinde birlikte iftar yaparak oruçlarını açtılar.

Haydarpaşa Garı’ndaki motor iskelesinden İstanbul Boğazına Çerkeşlilerin olduğu Tur Motoru, tarihi yarımada ve Galata Köprüsü ve Kulesi’ni soluna Kız Kulesi ve Üsküdar’ı sağına alarak eşsiz İstanbul silueti ile İftar programına başladılar.

Kuran tilaveti ve duaların okunduğu İstanbul Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) tarafından İstanbul Boğazı’nda düzenlenen “Çerkeşliler İftarda Buluşuyor” programında ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (47)

İftar sonrası kısa bir konuşma ile İftar Programına yoğun katılımla gösterdikleri destekten dolayı hemşerilerine teşekkür eden İstanbul Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı, desteklerinden ve katılımlarından dolayı davetlilere de teşekkür ederek; “Davetimizi kabul edip iftar soframızın kurulduğu programımıza katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (48)

Eğitime destek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladıklarının altını çizen İstanbul Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı, bu amaçla geliri eğitim bursu kaynağı olarak kullanılmak üzere satışa çıkartılan iki yağlı boya tablonun ihalesini başlattı.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (54)

ORUCUN KABULÜNÜ DİLİYOR, KADİR GECENİZİ VE BAYRAMINIZI KUTLUYORUM

İftar sonrası konuşan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Ramazan akşamında iftar sofrasında kendileri ile Çerkeşlileri bir araya getiren İstanbul Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek; “Ramazan ayı; birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, kaynaşmanın en üst noktaya çıktığı bir dönem. Çerkeş Dernekler Birliğimizde diğer ilçe derneklerinde olduğu gibi, böylesine güzel bir iftar sofrasında bizleri bir araya getirdi. Bir ayrıcalık yaparak, denizin üstünde içinden deniz akan İstanbul’da İstanbul Boğazı’nda gezerek yapılacak iftar programından bizleri buluşturdu. Tuttuğunuz orucun kabulünü diliyor, Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum” dedi.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (58) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (60)

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN

İstanbul’da 30 bin Çankırılının yaşadığına dikkat çeken Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sami Soydal, Çerkeşlilerin bu nüfus içindeki oranının yüksekliğine dikkat çekerek İstanbul Boğazı’nda düzenledikleri iftar programı ile kendilerini Çerkeşli hemşerileri ile buluşturan İstanbul Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek; “Tüm Çerkeşli hemşerilerime hayırlı iftarlar diliyorum. Şehitlerimize rahmet gazilerimize acil şifa diliyoerum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (65) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (66)

Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz ve Milliyetçi Hareket Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı Emrah Danacıoğlu’da yaptıkları kısa konuşmalarla kendilerini Çerkeşlilerle buluşturan Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (69)

Çerkeşlilerin birlik ve beraberliklerini sağlayan organizasyonları düzenleyen Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden CHP PM Üyesi ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Türkiye ve tüm dünyanın hayırlı bir Ramazan ayı geçirmesi, İslam dünyasında yaşanan karışıklığın son bulması dileğinde bulundu.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (77)

HEMŞERİLERİM İSTANBUL’DA TARİH YAZIYOR

Kendisinin Çerkeş Güzelyurt Köyü’nden olduğunu ve 5 aydır İstanbul Beylikdüzü Kaymakamı olarak görev yaptığını kaydeden Kaymakam Mehmet Okur, hemşerilerinin İstanbul’da tarih yazdığını övünerek söylediğini kaydederek; “İstanbul’da görev yaptığım 5 ayda hemşerilerimiz gerçekleştirdiği çok güzel etkinliklere katıldım. Şahsım ve siz hemşerilerim adına hem Vakıf ve Federasyon başkanlarımıza hem de Çerkeş Dernekler Birliği Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (73)

RAMAZAN AYI BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRSİN

Ramazan ayının birlik ve beraberliğin zirveye ulaştığı ay olduğunun altını çizen Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, düzenlenen İftar programıyla Çerkeşliler olarak birlik ve beraberliklerini pekiştirmek için İstanbul Boğazı’nda bir araya geldiklerini kaydederek; “Bu imkanı veren Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı’nın şahsında yönetim kurulu üyeleri ve tüm dernek üyesi dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ramazan ayının hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin birlik ve beraberliğini pekiştirmesini diliyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun” diye konuştu.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (75)

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN İSTANBUL’DA YURT YAPILSIN

Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Çankırı ve Çerkeş’in de aralarında olduğu ilçelerinden eğitim gören öğrencilerin barınmaları için İstanbul’da yurt yapılması dileğini dile getirirken kendisinin de üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (15) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (14)

Çerkeş Dernekleri Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı’nin ev sahipliğinde İstanbul Boğazı tekne gezisinde gerçekleşen “Çerkeşliler İftarda Buluşuyor” programına, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, CHP PM Üyesi ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sami Soydal, Ankara ÇerDef Başkanımız Durali Karapınar ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Sancaktepe İlçe Başkanımız Emrah Danacıoğlu, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, birlik dernek ve STK başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları İzzet Tozan ve Recep Elvan ile birlikte davetliler katıldı.

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (4) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (3) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (2)

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (104) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (99) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (90) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (89) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (85)

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (28) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (22) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (13) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (76) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (53)

Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (80) Bogaz_cankiri_cerdeb_cerkes_iftar_erol_ (79)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.