Hoşgeldiniz  

Celal Yalçın, ‘CHP Kongrelerinde Kaybeden Yoktur’

admin | 08 Ocak 2020 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

5.Olağan Kongrede ilçe başkanlığına seçilen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Başkanlık divanını oluşturduklarını, görev dağılımının da kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

5.Olağan Kongrede ilçe başkanlığına seçilen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com ’a özel açıklamalarda bulundu. CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu ilk özel açıklamasını www.itvhaber.com okurlarına yaptı.

BAŞKANLIK DİVANINI OLUŞTURDUKLARINI DİVANI OLUŞTURDUK

Başkanlık Divanını oluşturduklarını, görev dağılımının kısa sürede tamamlanacağını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Başkanlık Divanını oluşturan isimleri açıkladı: “Divanı oluşturduk. İlçe sekreterimizi, eğitim sekreterimizi ve saymanımızı belirledik. İlçe Sekreterimiz Onur Çivi oldu. Eğitim Sekreterimiz Tülay Uçar oldu. Saymanımız Erol Coşkun oldu. Bilişim Sekreterimiz de Aşkın Ürkmezer oldu. Görev dağılımını ilerleyen zamanlarda yapacağız.”

CHP KONGRELERİNDE SEÇİMİN KAYBEDENİ YOKTUR

CHP kongrelerinde seçimin kaybedeni olmadığını vurgulayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın,  Cumhuriyet Halk Partisi 17 Mahallede delege seçimini bitirdikten sonra demokratik bir yarışa girdi. Bu yarışta iki aday olarak yarıştık. Bir seçim süreci geçirdik. Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinde seçimin kaybedeni yoktur. Biz birlikte, beraber çalışacağımız bir süreç örgütleyeceğiz. Zaten seçim sürecine girerken sloganımız da bu yöndeydi; Ben değil biz diye çıktık yola. Ataşehir örgütü olarak da biz olmayı becerirsek İstanbul’u kazandığımız gibi genelde de iktidara gelmenin yollarını, koşullarını arayacağız. Güzel bir yönetim kadromuz var. Bu yönetim kadromuzla beraber 17 mahallemizde örgütlememizi tamamladıktan sonra çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” Dedi.

GENÇ OLMAMIN AVANTAJ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Celal Yalçın yaptığı değerlendirmelerde; “Önümüzdeki haftalarda çeşitli ilçelerimizin kongreleri var. Oralara temsili ziyaretler yapacağız. Siyasi partilerimize ziyaretler yapacağız. Kamu kurumlarına ziyaretler yapacağız. Hayırlı olsun temennileri bittikten sonra 8 senedir başarılı bir ilçe başkanlığı yürüten Hakkı Altınkaynak gibi Sahada partimizin temsil kabiliyetini devam ettirmeye çalışacağız. Genç olmamın bu konuda avantajı olduğunu düşünüyorum. 33 yaşındayım. Sahada örgütümüz ile yan yana çalışıp, geleceğini örgütleyip çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

CHP ÖRGÜTÜNDE HER ÜYE, ELEMAN ÖNEMLİ

CHP örgütünde her elemanın önemli olduğunun altını çizen İçe Başkanı Yalçın, “Örgütte genç ilçe başkanlarımız da var. Bunun yanında tecrübeli ve ihtiyatlı ilçe başkanlarımız da var. Cumhuriyet Halk Partisi bir örgüttür. Ve her üyesi, örgütün her elemanı önemlidir. Kadınlar, gençler önemlidir. Örgütün liyakatini almadan bu konumlara seçilemez. Kimin bu göreve layıkıyla gerçekleştirme durumu önemlidir. Biz de inşallah bize güvenenlerin yüzünü ara çıkarmayıp, örgütümüz ile birlikte çalışarak, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını temsil edilebilir bir kudrette sağlamaya çalışacağız görev süremiz boyunca.” Şeklinde konuştu.

PARTİNİN GENEL POLİTİKASINI UYGULAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Celal Yalçın, açıklamasında; “Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütleri Genel Merkezin, İl başkanlığının talimatlarını, yani partinin genel politikasını uygulamaya çalışacağız. Ataşehir yaklaşık 10 senelik bir ilçe ve burada da daha önce görev yapan ilçe başkanlarımız örgütle birlikte dinamizmini koruyan etkinlikler, yapılandırmalar yapmışlardır.”  Görüşlerine yer verdi.

GÖREV DAĞILACAĞINI KISA SÜREDE YAPACAĞIZ

Yönetim Kurulunda görev dağılımını kısa süre içinde yapacaklarını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Biz de bunu tekrardan şekillendirerek, istemeden kırdığımız, insanlara ulaşarak partimizin oyunu daha yükseklere taşımak, üniversitelere ulaşarak veya çeşitli STK’larla birlikte hareket edip partinin dinamizmini sağlayacak etkinlikler yapacağız. Bunun için yapılanmamızı, görev dağılımımızı tamamlamamız gerekiyor. Her yönetimin yaptığı gibi… Bunları sağladıktan sonra sahada basınımızla, sivil toplum örgütlerimizle benzer konumda buluşacağız.” Dedi.

CHP ATAŞEHİR İLÇE BAŞKANI CELAL YALÇIN KİMDİR?

1986 Kadıköy doğumlu ve nişanlı olan Celal Yalçın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü mezunu.

Prof Dr. Neşe Atik ile Tekirdağ, Aydın ve Denizli’de; Prof Dr. Sevil Güçlü ile Aksaray’da, Prof Dr. Zeynep Erdem ile toplam 19 bilimsel arkeolojik çalışmalarda ekip üyesi olarak görev yaptı.

2012-2013 ve 2013-2014 eğitim öğretim yıllarında Okan Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar dersleri vererek öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2015-2017 arasında Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Sekreterliği görevinde bulundu.

2018 yılında Ataşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, 2019 yılında CHP Ataşehir Seçim Koordinasyon Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında da görev alan Celal Yalçın; 2005 yılında ADD Ümraniye Yönetim Kurulu,  2009 yılında Zara Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Kurucu başkanlığı, 2010 yılında Zara Gençlik Platformu kuruculuğu ve 4 dönem başkanlığı görevlerinde bulundu.

Celal Yalçın, 29 Aralık 2019 günü gerçekleştirilen CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinde, CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.