Hoşgeldiniz  

ÇANKIRILILAR PLATFORMU’NDA VAHAP YARTAŞ YENİDEN BAŞKAN

admin | 05 Kasım 2012 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Çankırılılar Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 1.Olağan Üstü Genel Kurul’u yapıldı. Platformun adı değişti, VAHAP YARTAŞ yine başkan.

VAHAP YARTAŞ YENİDEN BAŞKAN

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Çankırılılar Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 1.Olağan Üstü Genel Kurul’u yapıldı.

Tüzük değişikliğinin de gündemde olduğu kongrede Çankırıllar Platrormu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olan adı oy çokluğu ile ÇANKIRILILAR EKONOMİ VE KALKINMA PLATFORMU olarak değiştirilmesi kararı çıktı.

ÇANKIRILILAR EKONOMİ VE KALKINMA PLATFORMU KONGERSİ GERÇEKLEŞTİ

Çankırıllar Platrormu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olağanüstü Genel Kurulu Saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Yaklaşık 100 delegenin olduğu kongrede Çankırıllar Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olan adı oy çokluğu ile alınan tüzük değişikliği kararı sonucunda ÇANKIRILILAR EKONOMİ VE KALKINMA PLATFORMU (ÇEKAP) oldu.

KONGREDEN RESİMLER

Faruk İmamoğlu Başkanlığında oluşan Divan Kurulu’nun yönettiği kongrede tek aday olarak ve tek liste ile girilen seçimde, Çankırılı iş adamı Vahap YARTAŞ Başkan ve listesi de yönetime seçildi.

Açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Faruk İmamoğlu; Başkanlığa önerilmesi ve Divan Başkanı Seçilmesinin kendisi için onur olduğunu belirtikten sonra, dernekçiliğin fedakarlık istediğini, özveri İle çalışılması gerektiğini, gönül işi olduğunu ve Çankırı’ya zaman ayırmak gerektirdiğini ifade etti. “Hainlerin güçlendiği bu zamanda biz birlik olarak gücümüzü artırmalıyız” diyen Divan Başkanı İmamoğlu, kadınların da yönetime katılması gerektiğini, dünyaya ışığın dernek ve STKlar ile geldiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

VAHAP YARTAŞ YİNE BAŞKAN

Divan Başkanı tarafından söz verilen Platform Başkanı Vahap Yartaş; Böyle güzel bir pazar gününü ayırıp geldikleri için katılımcılara teşekkür edip, “Sivil Toplum Kuruluşları’nı çankırı için yaptıklarını göz ardı edemeyiz” diye söze başladı. “Bizler sizin hizmetinizdeyiz. Bizleri bu şereften mahrum bırakmadığınız için sizlere teşekkür ederim.” diyen ve Bu genel kurulun çok genç ve yeni bir derneğin habercisi olabileceğini söyleyen Başkan Vahap Yartaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

Gözümüzün nuru Çankırı’mız için bir şeyler yapmanın gururunu yaşıyoruz hep beraber. Bugün burada Çankırılılar Platformu’muzun Genel Kurulu için toplanmış bulunuyoruz. Bu gün bu genel kurul sonrasında oluşacak olan yeni deneğimizin hayırlı olmasını diliyorum.

Çankırılılar Platformu Federasyon’a rakip gibi gösterildi. Çankırılının ekonomik ve sosyal örgütlenmesinin eksikliğini gördük. Başka illerin insanlarının girişimlerini görünce bizde niye olmasın dedik.

İşte Platform bu sosyal ve ekonomik örgütlenme eksikliğini gidermek üzere kuruldu. Çankırılı hemşerilerimizin ekonomik ve sosyal faaliyetlerde bir araya getirmek amacı ile kuruldu. Çankırılıların Kabuğunu kırıp güçlenmesi, ekonomik ve sosyal alanda gelişmesini sağlamak amacı ile kuruldu.

Federasyon Başkanlık seçiminde verdiğim szleden bir olan bina tahsisini gerçekleştirdim. Yeni binasında hizmet ediyor federasyonumuz. Bir başka sözüm de platformda isim değişikiği yapmaktı.

Federasyon Genel Kurulu’nda verdiğim sözü tutup Çankırılılar Platformu’nu Olağan üstü Genel Kurul ile isim değişikliği kararı alarak yeni bir dernek oluşumunu sağladık.

Son zamanlarda sivil toplum kuruluşları ve derneklerin Çankırı için yaptıklarının sonuçlarını görmeye başladık. Basın artık izden Çankırı’dan ve Çankırılıdan bahsetmeye başladı. Neresi bu Çankırı Ankara’nın ilçesi mi? diye soran kalmadı artık. Ne mutlu Çankırılılara!

Göreve geldiğimiz günden bu yana kısa sürede dernek sayımızı 60’dan 120’lere çıkardık. Şekerpınar projemeizin tanıtımını da bu hafta içerisinde yapacağız. Salı günü su basamanı çıkmış olarak sizlere Sunacağız.

Birliğin, sevginin, muhabbetin olduğu yerde başarı mutlaka olur. Bizleri bölmek, parçalamak, birliğimiz yok etmek isteyenlere fırsat vermeyelim.

Çankırılılar Platformu olarak yaz döneminde köy şenliklerinde bizleri yanlız bırakmayıp ailelerinden uzakta köy köy dolaşan bütün yöntemdeki arkadaşlarıma ve yönetimde olmadığı halde destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Yeni dönem Platform için ne görev verilirse ben varım. Çankırı için asker olmaya da varım. Ben dernekçiliğin, yaptığımız işin, Çankırı’ya, Çankırılıya yapılan hizmetin ibadet olduğunu düşünüyorum.

Çankırılıya hizmet için herkesle işbirliği yaptık. Çankırılılar Platformu ve Çankırı Dernekleri Federasyonu birlikte etkinliklere katıldık. Çankırı’da yapılacak sempozyumun organizsonuna katılacağız. Gençlik örgütümüz Çangenç’li kardeşlerimizle de işbirliğini artırdı. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek Avrasay Maratonu’nda Çankırı’mızı temsil edecekler.

Ilgaz’da düzenlenecek Festi Gençlik organizasyonuna katılım gerçekleştirilecek, hepinizi bekliyoruz.

Genel Kurul’da seçim sonrası teşekkür için kürsüye tekrar Vahap Yartaş kendisine verilen destek ve duyulan güven için teşekkür ederek, yeni seçilen arkadaşlarına tüm sevdalarının Çankırı ve Çankırı’ya hizmet olmasını istediğini, rüyalarında bile Çankırı’yı görmeleri ve Çankırı’yı damarlarında hissetmeleri gerektiğini söyledi.

Yönetim kuruluna seçilen 22 kişinin asil yedek ayrımı yapmadan gönülden çalışması gerektiğini, herkesi hatta yönetim kurulunda olmaya üyeleri dahi görev almaya davet ettiğini belirten Yartaş; “Biz toplantılarımızı 22 kişiyle yaparız yani yönetim kurulunda asil yedek ayrımı yok. Her birimiz yönetim kurulu üyesi olarak sizin emrinizdeyiz.” dedi. Platform üyesi herkesin birer yönetim kurulu üyesi gibi görülüp ona göre çalışması gerektiğini ifade edip görev alabileceklerini belirtti.

Yeni Yönetim Kurulu’nu oluştururken gençlere ve kadınlara ağırlık vermeye, yönetim kurulumuzu gençlerden oluşturmaya özen gösterdik.

Genel kurul sonrası, Yaş günü olan Divan Başkanı Faruk İmamoğlu ve Evlilik Yıldönümü olan Yönetim Kurulu Üyesi Ersoy Kaşak için pasta kesilerek yıldönümleri kutlanıp sürpriz yapıldı.
ÇANKIRILILAR EKONOMİ VE KALKINMA PLATFORMU (ÇEKAP)

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

ASİL ÜYELER

1- Vahap YARTAŞ

2- Mustafa DOĞAN

3- Ersoy KAŞAK

4- Engin YILDIRIM

5- Yaşar KAHRAMAN

6- Özgür UYSAL

7- Hüseyin ÇAKIR

8- Mustafa ESEN

9- Mehmet ERDOGAN

10- Şerife TOKYAY

11- Hüseyin PİLAVCI
YEDEK ÜYELER

1- Murat YAZDIRAN

2- Halil ibrahım ORTA

3- Mustafa MAMAŞ

4- Enes YAŞAR

5- Mustafa BAKACAK

6- Harun OFLAZ

7- İsmail DEMİRAY

8- Gülseren KIŞLA

9- Nurettin YARTAŞ

10- Salih GÜNDOGDU

11- Arif ÜNAL

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.