Hoşgeldiniz  

Çankırı’da ‘Sanatçıların Gözüyle Çankırı Resim Çalıştayı’ Düzenlendi

admin | 26 Şubat 2020 | Çankırı, Eğitim, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Çankırı Merkez’de Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen “Sanatçıların Gözüyle Çankırı” konulu Resim Çalıştayı başarılı ve çalıştayda yapılan eserlerin sergisi ile birlikte sona erdi.

Çankırı Merkez’de gerçekleştirilen Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Resim Çalıştayı başarılı bir sergi ile birlikte sona erdi…

14-21 Şubat 2020 tarihleri arasında Çankırı Merkez’de bulunan Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilen ve ressam Hülya Sezgin organizatörlüğünde düzenlenen, her biri birbirinden değerli sanatçılarımız Hacı Bayramı Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Birsen Çeken, Aynur Mahmudova Kaplan, Ayşen Can, Candan Manyaslı, Mine Sarmış, Mustafa Ali Kasap ve Satı Er’in katıldığı Resim Çalıştayı sona erdi.

Katılımcı sanatçıların Çankırı’nın tarihi ve kültürü, doğal güzellikleri, Yaran geleneği, yöresel lezzetler ve tatlar gibi konularda bilgilendirildikleri çalıştay ile Çankırı tanıtımına katkı sağlanmış ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen sanatçılarımız Çankırı hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.

Çalıştaya katılan sanatçılarla, resim sanatı, resimde farklı teknik ve malzemeler, Üniversite Yetenek Sınavları ve Sınav Sistemi ile Milli Mücadelede Kadın Kahramanlar ve Kadın Efeler, Su Altı Resim Çizme Teknikleri gibi konularda çalışmaların yapıldığı çalıştay, öğrenciler açısından keyifli, verimli ve öğretici geçti.

Katılımcı sanatçıların her gün canlı atölye performansı yaptığı ve öğrencilerin de katılma ve izleme fırsatı bulduğu atölye çalışmalarında ise tema “Sanatçıların Gözüyle Çankırı” olarak belirlendi.

Çalıştay süresince çizilen resimlerin, sanatçılarımız tarafından okulumuz resim koleksiyonuna hediye edilmesi ile zengin bir resim arşivine sahip olan Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Sanat Koleksiyonuna toplamda 16 adet resim armağan edildi.

20 Şubat 2020 Perşembe günü Çankırı protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen ve çalıştayda yapılan eserlerin sunulduğu “Resim Çalıştayı Sergisi” ise Çankırılı sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.