Hoşgeldiniz  

ÇANKIRI’DA FABRİKADA 15’İ AĞIR 100 İŞÇİ ZEHİRLENDİ

admin | 16 Ocak 2016 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Sağlık, Türkiye A- A+

cankiri_corap-fabrikasinda-100-isci-zehirlendi-Çankırı’nın Şabanözü ilçesindeki çorap fabrikasında kimyasal bir maddeden etkilenen 100 işçi hastaneye kaldırıldı. 15 işçinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Çankırı’da Çorap Fabrikasında 100 İşçi Zehirlendi, 15’inin Durumu Ağır

Çankırı’da bulunan bir çorap fabrikasında sızan kimyasal maddeden etkilenip bayılan 100 işçi hastaneye kaldırıldı. 15 işçinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, çorap fabrikasında 16.00-24.00 vardiyasında çalışan bazı işçilerin kimyasal bir maddeden etkilenerek bayılması üzerine diğer işçiler durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

15 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

İhbar üzerine fabrikaya çok sayıda ambulans sevk edildi.

Kimyasal maddeden etkilenen işçilerin 38’i Şabanözü Devlet Hastanesine, 62 işçi ise çevre il ve ilçelerden de gelen ambulanslarla Çankırı ve çevredeki ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı.

Fabrikanın yemek menüsünde patates, pilav ve hoşaf bulunduğu belirtilirken, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan işçilerden 15’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Öte yandan olayla ilgili Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman sosyal medya sayfasından geçmiş olsun  dileğini dile getirdiği bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman sosyal medya sayfasından paylaştığı mesajı:

Değerli hemşehrilerim,

Akşam saatlerinde Şabanözü ilçemizde bulunan bir fabrikada 100 e yakın vatandaşımızın gaz zehirlenmesi nedeniyle Çankırı Devlet Hastanesine sevk edilmişlerdir ve her bir hastamıza gerekli müdehaleler yapılmış ve halen de tedevileri devam etmektedir.

Bizzat hastanemizde bulunan tüm hemşehrilerimi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi sunup yetkililerden sağlık durumları hakkında aldığım bilgiler ışığında; hayati tehlikesi olan tek bir hemşehrimiz bulunmamaktadır.

Tüm hemşehrilerimize ve özellikle zehirlenmeye maruz kalan kardeşlerime geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.

Ayrıca üstün gayret ve çalışmaları nedeniyle tüm sağlık personelimize de teşekkür ediyorum.

CELAL KAMAN

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.