Hoşgeldiniz  

Çankırı Şehidini 25 Yıl Arayla Dayısının Yanına Uğurladı

admin | 11 Ağustos 2015 | Çankırı, Genel, Manşet, Türkiye A- A+

cankiri_sehit (0)Şırnak’ın Silopi ilçesindeki terör saldırısında şehit olan özel harekat polisi Mustafa Yahya Mertcan Çankırı Eldivan’da şehit dayısı Yahya Coşkuner’in yanına defnedildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki terör saldırısında şehit olan özel harekat polisi Mustafa Yahya Mertcan’ın cenazesi, Çankırı’da 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner’in mezarının yanında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Silopi’de şehit olan Mustafa Yahya Mertcan adını aldığı 25 yıl önce şehit olan dayısı Yahya Coşkuner ile aynı kaderi paylaştı. 25 yıl sonra şehit olan Mustafa Yahya Mertcan şehit dayısı Yahya Coşkuner’in yanına defnedildi.

Şehit özel harekat polisi Mustafa Yahya Mertcan’ın Eldivan Merkez Büyük Camii’de kılınan cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Namık Demir, Ak Parti Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, İçişleri Bakanlığı’nın üst düzey yöneticileri, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, Çankırı’nın askeri ve sivil erkanı ile özel harekatçılar ve Çankırılı vatandaşlar katıldı.

Ülkenin bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verdiklerini, Yahya’nın bu uğurda şehit olduğunu söyleyen Çankırı İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk’ün “Hepimiz şehit olmaya hazırız” sözlerinin ardından konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, vatan için şehit olanları asla ve asla unutmayacaklarını vurgulayarak, terörle mücadelede Çankırı’nın 160 şehit, 39 gazi verdiğinin altını çizip; “Vatanın bölünmez bütünlüğü için tüm güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

cankiri_sehit (1)

cankiri_sehit (8)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.