Hoşgeldiniz  

Çankırı Kurşunlu’da termal su bulundu

admin | 05 Şubat 2013 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

termal su_ kurşunlu_ çankırıÇankırı Kurşunlu Çavundur Kaplıcaları bölgesinde, 680 metre derinliklerde bulunan termal su çalışmaları ile ilgili Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a bilgi verildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Kurşunlu’da yeni bulunan termal suyun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Çankırı Valisi Vali Vahdettin Özcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız ile birlikte gittiği Kurşunlu Şekerler Grup Tesislerinde, Kurşunlu Kaymakamı Vedat Yılmaz, Şekerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Şeker, Sabri Şeker ve Şeref Şeker tarafından karşılandı.

Kurşunlu Çavundur Kaplıcaları bölgesinde yeni bulunan termal suyun bulunduğu alanda yapılan çalışmaların teknik sorumlusu Jeofizik Mühendisi Erhan Karaaslan, termal su hakkında Vali Özcan’a bilgi verdi.

Karaaslan, 26 Kasım 2012 tarihinde başlayan 45-50 günlük bir çalışma sonrası 730 metre derinliğinde bir sondaj çalışması yaptıklarını, 16 Ocak 2013 tarihinde 460-508 ve 620-680 metre derinliklerde termal suya ulaştıklarını, 8-10 litre suyu pompa yardımı ile çıkardıklarını belirterek, kuyu suyu sıcaklığının 40 derece olduğunu, belirli bir süre sonra da sıcaklığın artmasını ve debi de yükselme beklediklerini belirtti.

Kuyudan çıkan suyun durulması sonrası tahlil ve analiz yapılarak tesis izni alacaklarını, harita ve imar planı çalışmaları sonrası ilk önce günübirlik tesis yapmayı planladıklarını belirten Şekerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Şeker, daha sonra kaplıca turizmi için yatırım yapacaklarını ya da yatırım yapmak isteyen yatırımcılara açabileceklerini söyledi.

Kurşunlu Çavundur Kaplıcaları bölgesinde böyle ayrı bir bölümde termal su çıkarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özcan, bu kaynağın İlimizin kaplıca turizminin artmasına da katkıda bulunacağını söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.