Hoşgeldiniz  

ÇanGenç’in Merkezi Kadıköy’de Açıldı

admin | 10 Aralık 2012 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇanGenç)’nin Kadıköy’deki merkezi, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt ve ÇANDEF Genel Başkanı Vahap Yartaş’ın katılımı ile açılıdı.

ÇanGenç’in Merkezi Kadıköy’de Açıldı

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Başkanlığını ERCAN GÜLMEZ’in yaptığı İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇanGenç)’nin Kadıköy’deki yeni merkezi açıldı.

Çankırılı CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’tün de katıldığı törenle Kadıköy Söğütlüçeşme’deki İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇanGenç) merkezinin açılışı yapıldı.

ÇanGenç’in Kadıköy’deki yeni merkezinin açılışına Kadir Öğüt ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekleri Birliği (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş, İstanbul Çankırı Dernekleri Birliği (ÇANDEF) Genel Sekreteri Zekeriya Açıkgöz, İstanbul Çankırı Dernekleri Birliği (ÇANDEF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Atkaracalar Dernekler Birliği Başkanı Ersoy Koçak, Bayramören Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Özgün, İstanbul Çankırı Dernekleri Birliği (ÇANDEF) Gençlik Kolları Başkanı Hüsyin PİLAVCI, Ankara Çankırı Gençlik Derneği Başkanı Yakup Çakırşen, Ilgaz Dernekler Birliği Gençlik Kolları Başkanı Yahya GÜLER, Bayramören Dereköy Derneği Gençik Kolları Başkanı Alparslan Kışla ile birlikte çok sayıda davetli ve ÇanGenç üyesi Çankırılı genç katıldı.

ÇANGENÇ AÇILIŞ FOTOLARI Tıkla 

İlk kez Federasyon Başakanı Ağırlıyoruz

İlk kez bir ‘Fedrasyon Başakanı’ ağırlamanın onurunu yaşadığını belirten, İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇanGenç)’in ERCAN GÜLMEZ’in, emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı ve Çankırılı gençlerin İstanbul’daki adresi olacaklarını ifade ettiği konuşması ile başlayan açılış; Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş’ın, Çankırı’nın yükselişini görmekten çok mutlu olduğunu, Nevzat Ayaz döneminde Aksaray’da küçük bir odada başlayan vakıf çalışmaları ile başlayan Çankırı’nın dernekçilik macerasında, bu gün gelinen yerin çok önemli olduğuna dikkat çeken konuşması ile devem etti.

ÇANDEF Genel Başkanı Vahap Yartaş’ın konuşması şöyle devem etti; Nevzat Ayaz büyüğümüzün öncülüğünde, Aksaray’da küçük bir odada birkaç kişi ile vakıf kuruluş çalışmaları ile başlayan dernekleşme, bugün bu ÇanGenç’in, İstanbul’un mutena semti Kadıköy’ün en gözde yerinde, cadde üzerinde açılan merkezinde, Çankırılının, Çankırı dernekçiliğinin geldiği yeri görmek mümkün.

 

Yartaş, ‘Vakıf ve Federasyonun Asıl Sahipleri Sizlersiniz’

ÇANDEF Genel Kurulu’nda 18 Mart’ta seçim sonrasında söylediğim ‘Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştim. Biz o zaman bir ateş yaktık. Gençlerimiz bu ateşin meşalesi, koru oldu. Bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da bütün çalışmalarında gençlerin yanında, onlarla birlikte, onların yanında yer alacağız.

Bizden federasyonun üst katını istediler. Bina, federasyon binasının tamamı, onların hizmetinde. Biz en başından beri kadınlar ve gençler olmadan mücadelenin olmayacağını biliyorduk.

ÇanGenç, bizim yaktığımız bu ateşi İstanbul, Ankara, Çankırı ve Türkiye’ye taşıyacaktır. Bütün gençlerimiz ile bir, birlik olmalıdırlar.

Sizler bizim geleceğimizsiniz. Vakıf ve federasyonun asıl sahipleri sizlersiniz. Sizler bizim doğal başkanlarımızsınız. Bizler sizlerin emanetçi ağabeyleriniziz.

Aksaray’da küçük bir odadan başlayıp, böyle Kadıköy gibi bir semtin önemli caddesinde yer açacak duruma gelmek, Çankırılı için önemli bir başarıdır.

 

Kadir Öğüt ‘Gençlerimize sahip çıkalım’

İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇanGenç)’in Kadıköy’deki merkezinin açılışına katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge’nin Çankırılı Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise; “Gençlerimize sahip çıkalım” derken, İstanbul’da yaşayıpta deniz görmeyen bir yüzde 40 İstanbulluya dikkat çekerek,”Çankırı’da geliri olmadan da yaşayabilirken anakentte yaşamak mümkün değil. Göçle İstanbul’a gelen gençlerimize sahip çıkmalıyız. Gençlerimizin kurda kuşa yem olmasını engellemeliyiz. Çankırı’dan gelen gençlere İstanbul’u gezdirirken, İstanbul’da yaşayıpta deniz göremeyen %40’ın içindeki Çankırılı gençlere de İstanbul’u gezdirmeliyiz.

İstanbul Çankırı Gençlik Derneği (ÇanGenç) çalışmalarını içeren görseller desteğinde verilen sunum ile devam eden açılış programında, son olarak, ÇanGenç’in açılış ve çalışmalarına katkı verenlere plaket verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.