Hoşgeldiniz  

ÇANAKKALE, İSTANBUL’U HAYALE DENLERİN HÜSRAN YERİ

admin | 19 Mart 2016 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

18_mart_cankiri (0)Çanakkale Zaferinin 101. Yıl Dönümü Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında, Ataşehir Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Ataşehir Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümünü kutlamak ve Çanakkale şehitlerini anmak için bir etkinlik düzenledi.

YILDIRIM;“ÇANAKKALE, KAHRAMANLIĞIN ABİDESİ OLMUŞTUR”

Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe;  Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı temsilen  Kıdemli İkmal Albay Metin Çetin, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Cemalettin Saydam ve Orhan Kuzu, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz,  Sadık Kayhan, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

18_mart_cankiri (2)

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra günün anlamı ve önemi üzerine konuşan okul müdürü Zeki Yıldırım; “ Çanakkale savaşları, sıradan bir askeri mücadele değil. Anadolu’ya yönelmiş olan tehdidin, sabır sınırlarını zorladığı yıllarda, milletimizin gösterdiği yüksek fedakârlığın, yiğitliğin ve kahramanlığın abidesi olmuştur” dedi.

CEPHANESİ BİTEN KAHRAMANLAR, SÜNGÜLERİYLE ATEŞİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Yedi düvelin kirli ittifakı, teknolojik üstünlüğü, milletimizin özgürlüğüne duyduğu, derin bağlılık karşısında mağlup olmaktan kurtulamamışlardır” diyen Yıldırım; “Cephanesi biten kahramanların, süngüleriyle ateşin üzerine yürüdüğü ve en kesif orduların hakkından geldikleri Çanakkale, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben size ölmeyi emrediyorum’ nidalarının dalga dalga düşman saflarını perişan ettiği tarihi zaferin adıdır” şeklinde konuştu.

Okul müdürünün konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı, “Asker Mehmet”, “Mektepli Mehmetçikler” adlı drama, Zeybek ve Çanakkale Destanı Oratoryosu gösterileri yer aldı.

18_mart_cankiri (4)

İSTANBUL’U ELE GEÇİRECEĞİNİ UMUT EDENLERİN HÜSRAN YERİ ÇANAKKALE.

Gösterilerden sonra konuşan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ;“ 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Savaşı, Türk milletinin iman dolu kalbi göğsüne, dünyanın en güçlü ordularının karşı koyamadığı çok büyük zaferdir.  Bütün maddi güçlerine güvenerek, ellerini kollarını sallayarak o günkü dünyanın ve İslam’ın merkezi olan İstanbul’u ele geçireceğini umut eden hayalperestlerin hüsran yeri Çanakkale. Çanakkale’yi geçilmez yapan kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Karamehmetoğlu; “Onlar kanlarıyla suladıkları bu cennet vatanı bize emanet etmişler. Bundan sonra da savunmak, bundan sonrada ecnebilerin emellerine adeta onları rezil etmek için bu millet hep ayaktadır. Bu millet her zaman Çanakkale’de onu yaşayacaktır ve ülkesini, milletini başkalarına, düşmanlara teslim etmeyecektir” diye konuştu.

Fuaye alanında sergilenen 18 Mart Çanakkale zaferi ve Çanakkale şehitleri konulu resim sergisinin gezilmesi ve Buğday Aşı’nın ikramı ile program sona erdi.

18_mart_cankiri (3)

KAYNAK: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.