Hoşgeldiniz  

Beykoz’da Skandal Atama İddiası

admin | 11 Şubat 2015 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

beykoz _atama_skandalGündemden düşmeyen İstanbul Beykoz’da okul müdürü atamalarında usulsüzlük haberleri ve iddiaları Ahmet Davutoğlu’nun cevaplanması istemi ile TBMM gündemine geldi.

Okul müdürü atamalarında tecrübe ve liyakat hiçe sayılmaktadır. Atanan oku müdürlerinin çoğunun aynı sendikadan olması eğitimde siyasetin en büyük göstergesidir. Eğitime siyasi müdahale ülkeyi karanlığa götürür.

Okul müdürü atamalarında usulsüzlük haberleri ve iddialar gündemden düşmüyor. Sonuncusu İstanbul Beykoz’dan geldi. Beykoz Kaymakamının Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürünü haksız atamalar nedeniyle koruyarak soruşturma açılmasına izin vermediği iddiası kamuoyuna yansıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürünün, okul müdürlerinin atanması için puan verecek Şube Müdürüne baskı yaparak puanlama sisteminin şifresini aldığı ve elindeki gri ve siyah listeye göre puan verdiği iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

İlçe milli eğitim müdürünün puanlamada 12 Eğitim-Bir Sen üyesine müdür olarak atanabilmesi için yeterli puan, diğer sendikalardan da yalnızca 1 kişiye geçerli puan verdiğini, konunun Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri raporu ve şube müdürünün itirafıyla ortaya çıkarıldığını belirten Öğüt, tüm bunlara rağmen soruşturma açılmamasının gerekçesini sordu.

CHP’li Öğüt ayrıca “Beykoz Kaymakamının ‘Yeterli delil yok’ diyerek soruşturma açılmasına izin vermediği doğru mudur? Müfettişlerin rapor delil sayılmamakta mıdır?” sorusunu yöneltti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.