Hoşgeldiniz  

Beykoz Dernekleri Çocuklar İçin Birleşti

admin | 06 Ağustos 2019 | İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

Beykoz’daki yöre dernekleri Beykoz Belediyesi ile birlikte çocuklukta oluşan ve beyin felci anlamına gelen Serebral Palsi hastalığına dikkat çekmek için özel bir gün düzenliyor.

Tarihi Beykoz Çayırı’nda bu yıl 1-11 Eylül tarihlerinde arasında düzenlenecek festival kapsamında gerçekleştirecek bu sosyal sorumluluk projesine bütün Beykozlu ve İstanbullular boğazın incisi Beykoz’a davet edildi.

Yapılan açıklamada, “Çocukluk yıllarında oluşan ve tedavisi çok zor olan Serebral Palsi hastalığı ile mücadele eden 200 çocuğumuz bulunuyor Beykoz’umuzda. Yöre derneklerimizin bir ilke imza atarak gerçekleştireceği bu sosyal sorumluluk projesi, Beykoz’un birlikteliği açısından bir şanstır. Derneklerimizin kuruluş amacına uygun etkinlikler yapması, sosyal sorumluluk projeleri üretmesi bakımından da çok çok önemlidir. Tek yürek olarak, Beykoz’da bu hastalıkla boğuşan çocuklarımızın ailelerine bir nebze destek olabilmek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirebilmek adına çok anlamlı. Çünkü, her insan bir engelli adayıdır. Hayatın ne getirip ne götüreceğini bilmemiz mümkün değildir” denildi.

Serebral Palsi (SP) Nedir?

Serebral Palsi (beyin felci), bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktur.

Serebral Palsi, beynin kas hareketlerini kontrol eden bölgelerinde söz konusu olan anormalliklerden kaynaklanır. Serebral palsi görülen çocukların çoğunluğu bu bozuklukla doğar, ancak bozukluk aylar ya da yıllarca tespit edilemeyebilir.

Büyük oranda yaşamın ilk birkaç ayında ya da yılında meydana gelen beyin hasarı, bakteriyel menenjit veya viral ensefalit gibi beyin infeksiyonları ya da trafik kazası, düşme gibi sebeplere bağlı kafa yaralanmaları sonucu ortaya çıkar.

Erken doğum, Hamilelik sırasında ilaç veya madde bağımlılığı, Virüsler, Enfeksiyon, Beyin kanaması veya Travma Serebral Palsi’ye neden olabilir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.