Hoşgeldiniz  

Berfo Ana ‘Göremeden’ Yaşamını Yitirdi

admin | 21 Şubat 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

berfo_ana_evren

Cumartesi Anneleri olarak bilinen kayıp ailelerinin de sembol ismi haline gelen Berfo Ana, kayıp oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını ve Evren’in mahkumiyetini göremeden 105 yaşında vefat etti.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Cumartesi anneleri olarak biline kayıp ailelerin sembol ismi haline gelen Berfo Ana, “son arzum”dediği kayıp oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını göremeden 105 yaşında sabaha karşı evinde vefat etti.

Berfo Karabayır’ın oğlu Cemil Kırbayır, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında askerler tarafından götürülmüş ancak bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Berfu Ana olarak sembolleşen, ilerleyen yaşına rağmen ‘Cumartesi Anneleri’ olarak ta bilinen kayıp annelerin verdiği bütün mücadelelere katılmıştı.

Kayıp yakınları ile birlikte Başbakan Erdoğan’la görüşen Berfo Ana “tek dileğim ölmeden oğlumun mezarını görebilmek” demişti.

Yaşamının son 33 yılını oğlunun kemiklerin bulmak umudu ile geçiren, ölürken de oğlunun adını ağzından düşürmeyen ilerleyen yaşına rağmen 12 Eylül ve Kenan Evren’in yargılanmasını takip eden, “Oğlumun kemikleri kemikleri bulunmadan beni mezara gömmeyin” diye vasiyeti olan Berfo Ana sabaha karşı saat 05.00’te 105 yaşında vefat etti.

Berfo Ana’nın cenazesi, yarın saat 10:00’da, Cumartesi Anneleri’nin her hafta eylem yaptıkları Galatasaray’da düzenleneceği söylenen törenden sonra; 11:00’de Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı, Şakirin Camii’nde yapılacak törenin ardından, Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyü’nde defnedilmek üzere yola çıkacak.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.