Hoşgeldiniz  

Bayraktar; ‘Fikirtepe Hızlanacak, Salıpazarı’na AVM Yok’

admin | 23 Mayıs 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

bakan-erdogan-bayraktarBakanı Bayraktar Fikirtepe’de imar çalışmalarına bir süre ara verildiğini, Kadıköy halkından tepki geldiği için Salıpazarı’na AVM yapılmayacağını açıkladı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yaptığı açıklamada Fikirtepe’de yapılan çalışmaların hızlandırılması amacı ile riskli alan ilanı çalışmalarının tamamlanması için imar çalışmalarına bir süre ara verildiğini, Kadıköy halkından gelen tepki üzerine ise, Kuşdili’ndeki Salı Pazarı alanına AVM yapımından vazgeçildiğini açıkladı.

Kentsel Dönüşüm Proje Alanı ilan edilen ve bazı yapı adalarında arsa sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda anlaşmaları tamamlanıp projelerin başlatılamadığı Fikirtepe’de, devam eden projelerin tamamı “riskli alan” ilan çalışmaları gerekçesi ile bakanlık tarafından durdurulmuştu.

Bakanlığın bu kararı İstanbul Valiliği tarafından İBB ve Kadıköy Belediyesi’ne tebliğ edilmiş, karar uygulamaya girmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fikirtepe’de alınan kararın bölgede uygulanan projelerde yaşanan sorunları çözmek ve çalışmaları hızlandırmak amacı ile yapıldığını ifade etti.

Kadıköy halkından gelen tepki üzerine Kuşdili çayırında yapımı düşünülen AVM projesinden vazgeçildiğini açıklayan Bakan Erdoğan Bayraktar, bölgenin mesire alanı ve meydan olarak düzenleneceğini duyurdu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.