Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi TV’de Ataşehir’i Anlattı

admin | 21 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Son Dakika, Türkiye A- A+

battalAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Bugün TV’de , Gazeteci Metin Karakoç’un sunduğu “Şehrin Dili” programında Ataşehir’in imar sorunu, kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Bugün TV’de Ataşehir’in imar sorunu, Yenisahra Barbaros mahallelerinin 1/5000’lik plan çalışmasının mağdurlarını ve Ataşehir’deki kentsel dönüşüm projelerini ağırlıklı olarak konuştuğu, Gazeteci Metin Karakoç’un sunduğu “Şehrin Dili” programına katıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Bugün TV’de saat 17.00’de başlayan ve Gazeteci Metin Karakoç’un sunduğu Şehrin Dili programında Ataşehir’in imar planlarının İBB tarafından bir türlü hazırlanamadığını, geçtiğimiz günlerde onaylanarak askıya çıkan, sadece Yenisahra ve Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra ve Yakın çevresi 1/5000 İmar Planı’nın aksayan kısımlarını anlatı.

Planın yerinde yapılması gerektiğini ifade eden Başkan İlgezdi, imar planını yapanlara teşekkür etti. Yapılan çalışmanın emsal adaletsizliği yüzünden bölge insanlarını mağdur ettiğine dikkat çekerek, çok sayıda itiraz olduğunu ve belediye olarak kendilerinin de vatandaşlara yardımcı olduklarını söyledi. Açtıkları İmar Bilgi Bürosu’nda mahalle sakinlerine teknik ve hukuki destek verdiklerini söyleyen İlgezdi; plan hazırlanırken kendilerinin de desteği olsaydı bu ölçüde mağduriyet olmayacağını iddia etti.

Ataşehir’de “Kentsel Dönüşüm” projesi olan “Emek Evler Projesi”ne de değinen Başkan Battal İlgezdi, projenin önünde engel kalmadığını Emekevler Projesinin mutlaka tamlanacağını söyledi.

İmar İskan Blokları ile ilgili de konuşan İlgezdi, 52 m2 dairesi olanlara 150 m2 daire verecek şekilde TOKİ ile protokol yapıldığını, bu projelerin sosyal belediyecilik olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Sağlıkta uygulamaya koydukları Türkan saylan Tıp Merkezi’nin hiç bir katkı payı almadan, günde 500’e yakın hastaya hizmet veren butik hastane haline geldiğini söyledi.

Eğitim Alanında ise, 12 bin kursiyere okuma – yazma, hazırlık ve mesleki kursları başta, çeşitli alanda kurs verdiklerini ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; kültür sanat alanında “Kardeş Kültürler Festivali” ile birlikte çeşitli etkinlikler yaptıklarını, bunun sun örneğinin Barışa Kuş uçurdukları, Kuş festivali olduğunu söyledi.

Program sunucusu Gazeteci Metin Karakoç’un etkinliklerin giderlerinin sponsorlardan mı karşılandığı sorusuna, belediyenin karşılandığını söyleyerek cevap verdi.

Yeni belediye binasının özelliklerinin de anlatıldığı programda; binanın hasılat karşılığı olarak yapıldığını benzer yöntemlerle Ataşehir’e bazı yeni binalar da kazandırılacağını söyleyip devam eden projelerden bazılarını anlatarak yapımı devam eden kültür merkezlerini açıkladı.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.