Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi, ‘İBB Başkanı Domates Patlıcan Satmayacak’

admin | 21 Mart 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset A- A+

Pazarcılar esnafının düzenlediği etkinliğe katılan Battal İlgezdi, üniversite zamanında pazarcılık yaptığını kaydedip, “İBB Başkanı domates patlıcan satmayacak” dedi.

Battal İlgezdi: “Sizi En İyi Ben Anlarım, Çünkü Ben De Sizlerden Biriyim”

İLGEZDİ: “İSTANBUL  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI  DOMATES PATLICAN SATMAYACAK ARTIK”

31 Mart Yerel Seçimlere sayılı günler kala Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’ye destek bitmiyor. Pazarcılar esnafının düzenlemiş olduğu etkinliğe davet edilen İlgezdi, pazarcılarla yerel seçim istişaresi gerçekleştirdi. İlgezdi pazarcılarla samimi sohbetinde kendisiyle ilgili de bir anekdotu paylaştı: “Ben üniversite zamanında Salı pazarında pazarcılık yapıyordum, sizi en iyi ben anlarım” diyerek  pazarcılık mesleğinin zorluğuna değindi. Ayrıca İlgezdi  yeni dönemde Ataşehir’e beş kapalı pazar alanı daha yapacağının sözünü verdi.

Ataşehir Silence Hotel’ de pazar esnafının buluştuğu kahvaltı etkinliğinde ilk konuşmayı Anadolu Yakası Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar yaptı.  Mehmet Emin Yarar mesleklerini icra ederken yaşadıkları zorluklarla ailelerine ayıracakları vakti pazarcılık mesleğine ayırdıklarının altını çizdi. Yarar: ” Bizler ekmeğimizi, aşımızı kazanırken aynı zamanda devletimize de yük olmadan pazarcılık mesleğini istihdam alanı yaratarak icra ediyoruz. Pazarlarımız kamu alanlarıdır. Bu mesleğin geliştirilmesi gerekmektedir. Bizden sonraki nesillerimizin de pazarcılık yapması için gelişmeye ihtiyacımız var. Bunun için sağlıklı koşullarının oluşturulması gerekmektedir.” dedi.

“PAZARCILIK İŞİ TAM BİR ALIN TERİDİR”

“Mehmet Emin Yarar’ın ardından  konuşan İlgezdi, pazarcılık anlayışının korunup kollanmasına dikkat çekti. İlgezdi: “Alın teri ve emeğinizle zor koşullarda çalışıyorsunuz. Bu işin ne denli zor olduğunu bilmeyen yoktur.  Salı pazarında üniversite zamanlarında ben de pazarcılık yaptım. Pazarcılık işi  tam bir alın teridir. Pazarcılıkla birlikte asıl zor olan şu; Türkiye’de gelinen şartlar pazar yerlerini boşalttı. Ben pazarlara gittiğimde gördüğüm vatandaşların alışveriş yapamadığı…  Pazarcılık anlayışının korunup, kollanması gerekiyor.”

“HER YEŞİL ALANI İMARA AÇAN AVM YAPAN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAK”

“Gerçekten hayat şartları zorlaştı. Sizlerin bu zor şartlarda dinamo rolünde olduğunuzu herkesin bilmesi gerekir.  Ben inanıyorum ki;  31 Mart’tan sonra sizler rahatlayacaksınız. Ekrem İmamoğlu ile birlikte hem pazara gelenler hem de pazarcılık esnafı rahatlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı domates, patlıcan satmayacak artık! Herkes kendi işini yapacak. Her yeşil alanı imara açan AVM yapan belediye başkanı olmayacak.”

“TARİH TEKKERRÜR EDİYOR YANİ”

“Seçim çalışmalarına da konuşmasında yer veren Battal İlgezdi, yıllardır taşınması  beklenen hal ve imarların seçime beş kala yapılma vaatlerini eleştirdi. İlgezdi: “Bu kenti 25 senedir biz yönetmiyoruz. Seçime beşe beş kala plan üstünden seçim propagandası yapıyorlar. Şimdi Sülün Osman gibi biri çıkmış Ataşehir’de imar satıyor. Önceden Sülün Osman vardı biliyorsunuz oturduğu yerden boğaz köprüsünü satardı. Şimdi de Ataşehir’de biri çıkmış seçime  beşe beş kala imar satıyor! Tarih tekerrür ediyor yani…Halin taşınacağını söylüyorlar. Hali taşıyacakları yere bizzat gittim ve görüntüledim. Ortada hiçbir projenin hayata geçirilme hâli yok! Madem taşınacaktı bu hal neden seçimi beklediniz?  Yıllardır niye taşımadınız? Bunların hepsi seçim çalışması sadece, seçim sonucunda göreceğiz. Vatandaş da artık biliyor bunların sadece ‘seçim sözü’ olduğunu…“

“BEŞ TANE DAHA KAPALI PAZAR ALANI YAPACAĞIZ”

Onlar seçim sonuçlarına göre verdikleri sözleri düşüne dursun biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben Ataşehir’de bütün esnafların yanındayım. Sizleri mağdur etmeyeceğiz.  Ataşehir ilçe sınırlarından imarlar çıktıktan sonra sizlere söz veriyorum beş tane daha  kapalıpazar alanı yapacağız.  Sizlerin sabahın ilk ışıklarında mesleğinizi icra etmek için yollara düşmeniz, gece olunca bir sonraki güne hazırlanmak için çabalamanız karşısında bizler de sizlere  bir nebzede olsun yardımcı olacağız. Kapalı pazar alanı hem vatandaşın hem de siz değerli pazar esnafının Ataşehir’de daha rahat yaşamasını sağlayacak.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.