Hoşgeldiniz  

Başkanlık 5 Oyla CHP’ye Geçti!

admin | 02 Nisan 2014 | Genel, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP_ist _il-2-YALOVAYalova’da CHP ve Ak Parti tarafından itiraz edilerek 124 sandığın yeniden sayılması sonrasında Yalova Belediye Başkanlığı’nı 5 oy farkla CHP adayı Vefa Salman’ın.

Recep Kenan/haberinasli.com

30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde 1 oy farkla Ak Parti adayının kazandığı açıklanınca birleştirme tutanaklarındaki maddi itirazlar gerekçesi ile CHP ve Ak Parti tarafından itiraz edilerek 124 sandığın yeniden sayılmasını istediler.

Ak Parti ve CHP’nin yaptığı bu itiraz sonrası itiraz edilen 124 sandıkta yapılan sayım sonrasında kesin olmayan sonuçlara göre, Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisi adayı Vefa Salman’ın 5 oy farkla belediye başkanlığını kazandığı bilgisi alındı.

Yalova CHP Milletvekili ve Gurup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 Oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP’ye yazıldığını belirterek itirazda bulunduklarını belirtmişti. Benzer gerekçelerle Yalova seçimlerinde 124 sandığın yeniden sayılması istemi ile itiraz edildi.

Her iki parti tarafından yapılan bu itiraz, Yalova İl Seçim Kurulu’nca değerlendirilerek, partilerin itiraz ettikleri 124 sandık yeniden sayıldı.

Yeniden sayılan 124 sandıktan çıkan oylarla Yalova Belediye Başkanlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti ‘den 5 oy fazla aldığı öne sürülen CHP adayı Vefa Salman’ın kazandığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, Ak Parti’nin bugün bazı sandıklara itiraz edeceği iddia edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.