Hoşgeldiniz  

Başkanı İlgezdi: ‘İmar İskan Bloklarında mutlu son’

admin | 05 Şubat 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet A- A+

IMG_2665Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında yeni binaya taşınma ve çalışmalara ilişkin meclisi bilgilendirdi.

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi: “İmar İskan Bloklarında mutlu sona ulaştık”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında çalışmalara ilişkin meclisi bilgilendirdi. Başkan İlgezdi, Belediye’nin Batı Ataşehir’deki yeni binasına taşınma işinin tamamlandığını, Nikâh Salonu’nun 14 Şubat’tan itibaren hizmete gireceğini, Mart ayı meclis toplantısının ise yeni binada yapılmasını sağlamak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçede devam eden “Kentsel Dönüşüm Projelerine” ilişkin bilgi verirken, İmar-İskân Blokları’nda mutlu sona ulaşıldığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-TOKİ-Emlak Konut GYO ile Ataşehir Belediyesi’nin protokol imzaladığını ve projenin kısa sürede hayata geçeceğini açıkladı.

Ataşehir Belediyesi olarak hazırlanan Emekevler projesinin tüm işlemlerinin tamamlandığını; Büyükşehir Belediyesi’nin de onayından geçen ruhsatın verildiğini belirten Başkan İlgezdi, projeye karşı çıkan çevrelerin kışkırttığı birkaç gecekondu sahibinin inşaat firmasının çalışmalarını engellemeye çalıştığına dikkat çekti.

Başkan Battal İlgezdi şunları söyledi: “Biz tapusu belediyeye ait alandaki gecekondular karşılığı hak sahiplerine modern birer daire veriyoruz. Bütün sosyal tesisleri olan ve ara katlarda bulunan bu daireler en kısa sürede tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecek. Dairelerine yerleşen hak sahipleri 20 yıl, ayda 150-200 lira taksitle dairelerinin sahibi olacak. Bu nerede görülmüştür, ama biz vatandaşın mağduriyetini önlemek, onları yıllardır oturdukları bölgeden uzaklaştırmadan bunu sağlıyoruz. Ayrıca hak sahiplerine inşaat yapımı süresince kira yardımı da yapılacak. Projeye karşı çıkanlar lütfen dikkat etsinler. Yasaların verdiği hakları kullanırsak, bizi engellemeye çalışanlar, mahkemeye başvuranlar hiçbir hak iddia edemezler. Bizim isteğimiz tamamen vatandaşın lehine olan bu projede, vatandaşların bazı kişilerin peşine takılıp bizi yasal haklarımızı kullanma zorunda bırakmamaları.”

Ataşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı bilgilendirme konuşmasında, Yeni Çamlıca Mahallesi’nde bölgenin Ataşehir Belediyesi’ne bağlanmadan önceki dönemden kalma imar sorunu olduğunu hatırlatan Başkan Battal İlgezdi, aynı parsellerin mafyavari işlemlerle birçok kişiye satıldığına dikkat çekti. Başkan İlgezdi, “bu yasal olmayan alış-veriş nedeniyle oluşan kaosu ortadan kaldırmak için; encümenden karar çıkararak ‘kök parsellere’ göre plan yapacağız. Gelin Ataşehir Belediye Meclisi olarak el birliği yapalım, biz çözüm bulma noktasındaki kişileriz, vatandaşın mağduriyetini gidermekle sorumluyuz; Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görevli arkadaşlar da yardımcı olsun, bu sorunu çözelim. Eğer, sorun bu yöntemle çözülmezse, mahalleli ile toplantı yaparak durumu açıklayacağım” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, konuşmasında Barbaros ve Yenisahra mahallelerinin imar planlarını çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a bir kez daha teşekkür etti ve mahallelerdeki belirsizliği ortadan kaldırmak için planların vakit geçirmeksizin askıya çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.