Hoşgeldiniz  

Başbakan, Sarıyer – Çayırbaşı tünelini açtı

admin | 08 Eylül 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsanbul trafiğini rahatlatacak Sarıyer-Çayırbaşı tünelinin açılış töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmasında CHP’den BDP’ye, 3. köprüden Afyon’daki cephanelik patlamasına kadar önemli açıklamalarda bulundu. Törenin ardından kendi kullandığı makam aracıyla tünelden ilk geçişi yaptı.

İKİ TERCİH VAR, YA KANDİL YA TBMM

Her türlü sorunun çözüm yeri, demokratik siyaset alanıdır. Dağda siyaset yapmak isteyenler, buyursunlar dağa çıksınlar. Teröristlerle kucaklaşanlar, parlamentoda millet adına mücadele veremezler. Vermeye kalksalar dahi saygı göremezler. Zira iki tercih var ya kandil ya TBMM. Eğer Meclis diyorsan gel mücadeleni Meclis’te ver, o zaman seninle müzakere masasına oturacak siyaseti, iktidarı bulursun.

CHP’YE VE MHP’YE SESLENİYORUM

CHP’ye, MHP’ye sesleniyorum. Gelin Sivas’ın ötesinde teşkilatlarınızı ayağa kaldırın, çalışsınlar, halkın arasına karışsınlar. Diyorum ki; tabela partisi olmayın, halkın arasına karışın. Orada sadece Ak Parti olmamalı, siz de olmalısınız.

Orada beraber demokrasi mücadelesi verelim, demokrasiyi birlikte güçlendirelim. Teşkilatı çalıştıracaksınız, sürekli… Bu süreklilik kazanırsa o zaman göreceksiniz ki, terör örgütü ve onun uzantısı, bu ülkede ciddi manada kan kaybedecektir.

TÜRKİYE TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELECEKTİR

Bizim terör, silahla, korkutmayla, sindirmeyle bu ülkede varlık göstermeye çalışan hiç kimseye, hiç bir örgüte, hiç bir yapıya en küçük bir müsamahamız yoktur, olamaz. Biz siyaset yoluyla siyasetin meşru araçları ve dili yoluyla her şeyin konuşulmasına taraftarız. Türkiye bugüne kadar karşılaştığı pek çok badire gibi inşallah terör meselesinin de üstesinden gelecektir, buna canı gönülden inanıyorum.

KAĞITHANE TÜNELİNİ 2009’DA AÇTIK

Biz yaparız birileri bakar. Onların zaten yapmak diye de bir derdi yok. Biz üretiriz diğerleri laf üretir. Farkımız bu. Bizden öncekiler temel atmıştı ama yarıda kalmıştı. Benden önce İstanbul’da CHP’li belediye vardı ve 50 milyonluk yatırımı yapmış, orada kalmıştı. Para ödeyemez hale gelince müteahhit firmalar çekilmişti. Biz geldik, yatırıma başladık. 1’e 10 yatırım gerekiyordu. Bunu hamdolsun gerçekleştirdik. O zaman o boyutunu yaptık. Fakat ülkemizde bir şey var. Çok sıkıntılı. Sadece siyasetçide değil, siyasetin dışında da var. Bizi kıskançlık öldürüyor. Birileri bir şey yapamıyorsa yapanın attığı adımın da önünde duruyorlar. Bariyer oluşturuyorlar. Derdimiz neydi biliyor musunuz? Aslında Taksim’den gelen metroyu Maslak’taki İTÜ Kampüsü’nden çıkarmaktı ve orada ‘Bir triyaj alanı oluşturalım’ demiştik. Çünkü orada İSKİ’nin devasa bir yeri vardı ve biz yerin altında olmayan kotundan da istifade etmek suretiyle açığa çıkacak bütün vagonların bakımını vesaire yapabileceğimiz bir imkan vardı. Ne yazık ki o zamanın üniversite yönetimi, inanır mısınız bana hendek atlattı ve bize onu yaptırmadı.

BİR SAATLİK YOL ARTIK 5 DAKİKA

Erdoğan, fakat bunun da zorunlu olduğunu belirterek, mecburen Sanayi Mahallesi’nin orada, yerin altında bir triyaj alanı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Erdoğan, bununda kendilerine o günün parasıyla 250 milyon liraya mal olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, “Biz bu ülkenin kurumları, evlatları, bu devletin birimleri olarak birbirimizle dayanışma halinde olmazsak kiminle dayanışma halinde olacağız. Bu tünelle birlikte Hacıosman çayırından Kilyos Caddesi’ne ulaşmak isteyen sürücülerimiz artık bir saatlik yolu 5 dakikada kat edebilirler” diye konuştu.

Bunun hesabını iyi yapmak ülke ekonomisine getirisi, sağladığı katmadeğeri iyi değerlendirmek gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Ulaşımda kolaylık deniyor ya… İki ay köprülerin tamir bakımıyla alakalı bir adım atıldı. Yazılı ve görsel medyanın kopardığı kıyameti biliyorsunuz. Toplumu moralize etmeleri gerekirken karşıt güçlerle beraber demoralize etmenin gayreti içerisine giriyor. Bu köprüler tamir bakım olmayacak mı? Allah göstermesin bu bakımlar yapılmadı diye bir felaketle yarın karşı karşıya kalacak olursak, o zaman ne diyeceksiniz? O zaman da teneke takıp çalacaksınız” diye konuştu.

Köprüdeki bakımı yaz mevsimi en uygun olduğu için tercih ettiklerini ifade eden Erdoğan, bu süre içinde bunu süratle yapıp açmak istediklerini ancak birçok kulp taktıklarını söyledi. Erdoğan, “Şu anda bitti. İnşallah okullarla beraber bu sıkıntı aşılıyor. Daha da iyi olacak” dedi.

Hürriyet – AA

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.