Hoşgeldiniz  

Başbakan Erdoğan’dan Sümer Mahallesi`nde Kentsel Dönüşüm

admin | 23 Şubat 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

erdogan_sümer mahBaşbakan Erdoğan, Zeytinburnu Sümer Mahallesi`nde düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projeleri ile İETT otobüsünün teslim törenine katıldı.

“İstanbul için tarihi bir tören”

Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu Sümer Mahallesi`nde düzenlenen kentsel dönüşüm projeleri anahtar teslimi töreninde konuştu.
Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu Sümer Mahallesi`nde düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem odaklı kentsel dönüşüm projeleri yıkım ve anahtar teslimi ile 437 yeni İETT otobüsünün hizmete alım töreninde konuştu.

İstanbul`da, tarihi nitelikte bir tören gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, bugüne kadar hiçbir hükümete nasip olmayan, hiçbir hükümetin cesaret edemediği, hiçbir hükümetin göze alamadığı bir adımı daha attıklarını anlattı.

Erdoğan, bugün, öncelikle, deprem odaklı kentsel dönüşümü tamamlanan, Zeytinburnu Sümer Mahallesi`nde 1. Etap`ta 451 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini, Esenler Turgut Reis Mahallesi`nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin dönüşümünü tamamladığı 280 konutun da anahtarlarını verdiklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, toplamda 731 aileyi bu törenle resmi olarak evlerine kavuşturduklarını belirterek, bugün bu töreni asıl önemli ve farklı kılan başka bir nokta olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen törenle İstanbul genelinde 14 bin 663 konutun ve 3 bin 65 iş yerinin yıkımını gerçekleştirdikleri bilgisini veren Erdoğan, şöyle konuştu:
“Şimdi birileri çıkacak, `Yıkım için tören olur mu- Hükümet yıkım yapıyor` diyecek. Evet… Bugün bu törenle insanımız için hayırlı olan bir yıkımı gerçekleştiriyoruz. Allah göstermesin, depremlerde yıkımların altında kalıp da `Yandım Allah` demektense umudun tohumlarının atıldığı bu yıkımların yapılması bizim ufkumuzun ne anlama geldiğini gösteriyor. Biz bugün bu yıkımla Allah`a hamdolsun, sizlerden Allah razı olsun, ülkemiz için, milletimiz için, İstanbullular için son derece hayırlı bir işin adımını atıyoruz. Davul zurnayla neşeyle heyecanla umutla bugün hayırlı bir yıkım yapıyoruz. Yıkıyoruz, zira çok daha iyisini, çok daha kalitelisini, çok daha sağlamını, çok daha sağlıklısını yapacağız. Zorla polisle jandarmayla bu mülklerin sahiplerine rağmen değil, bu yıkımı, bu mülklerin sahipleriyle onların gönül rızasıyla onların katkı ve destekleriyle gerçekleştiriyoruz.“

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde bu çarpık gidişe dur demek için adımlar attığını aktaran Erdoğan, Başak ve Hilal konutlarını bu anlayışla başlattığını, görevi devrettiğinde yaklaşık 17 bin 500 konut yaptıklarını bildirdi.

Erdoğan, şu an itibariyle 500 bine yakın konutu son 10 yılda hazırlayıp sahiplerine teslim ettiklerini ve etmeye devam ettiklerini aktardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bir yandan İstanbul`daki çarpık kentleşmeyi durdurmak, bir yandan da İstanbul`u dönüştürmek için çok yoğun mücadele verdim. Sağolsun, Kadir Topbaş kardeşimiz de bizden aldığı bu emaneti hakkıyla taşıdı, İstanbul`daki dönüşümü hız kesmeden sürdürdü“ diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.