Hoşgeldiniz  

Başbakan Erdoğan, İstanbul`da Açılış Yaptı

admin | 06 Aralık 2012 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Teknoloji A- A+

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı ile düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası  İstanbul Kongre Merkezi’nde Erdoğan’ın da katıldığı törenle başladı.

Başbakan Erdoğan, İstanbul`da Açılış Yaptı

Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri İstanbul Kongre Merkezi’nde törenle başladı. Törene Başbakan Erdoğan da katıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri İstanbul Kongre Merkezi’nde törenle başladı. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra; Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin diğer bazı ülkeler gibi ekonomisini büyütecek, güçlü tutacak hazır kaynakları olmadığını belirtti. Bu gün bazı ülkelerin sahip oldukları petrol, doğalgaz, altın gibi doğal kaynaklar sayesinde ciddi refah seviyesine ulaştıklarını ve bunu sürdürdüklerini belirten Başbakan Erdoğan, bu ülkelerde aksine sanayi,, üretim, yatırımın ekonominin içinde yeterince yer almadığını, sadece doğal kaynakları ihraç ederek ekonomilerini ayakta tuttuklarını belirtti. Bu durumun sürdürülebilir olmadığını herkesin bildiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, bu ülkelerin doğal kaynakları tükendiğinde 21. yüzyılı çok geriden takip etmek zorunda kalacaklarını kaydetti.

Türkiye’nin böyle kaynakları bulunamadığını ancak kendi yağıyla kavrulan bir ülke olması açısından büyük bir potansiyel arz ettiğini aktaran Erdoğan, bu yönüyle dünyanın pek çok ülkesine nazaran daha zengin, güçlü bir kaynağa, genç nüfusa sahip olduklarını ifade etti.

Bu genç nüfusun yıllarca potansiyeli harekete geçirmesinin engellendiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Genç nüfusunuz olabilir; ama bu genç nüfus, deyim yerindeyse, “Ne iş olsa yaparım abi” diyorsa, yani kalifiye değilse, hiçbir anlam ifade etmez ve etmiyor. Nasıl ki petrol, nasıl ki altın, elmas, işlenmeden hiçbir anlam ifade etmiyorsa, aynı şekilde insan da eğer işlenmezse, maalesef bir anlam ifade etmiyor.” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.