Hoşgeldiniz  

BAŞBAKAN ERDOĞAN ‘BAYRAM HUZUR, SAADET, SELAMET GETİRSİN’

admin | 28 Temmuz 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

erdogan_bayramBaşbakan Erdoğan başta Gazze olamak üzere, Ortadoğu’da yaşananlara dikkat çektiği; sevgi, barış, kardeşlik ve huzur temennisinde bulunduğu bayram mesajı yayınladı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajı yayınladı. Erdoğan, “Mübarek Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor; bayramın milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi

İSLAM DÜNYASINDA ACILAR VE ÇİLELER EKSİK OLMADI

Erdoğan bayram mesajında Ortadoğu’da yaşananlara dikkat çekerek şunları söyledi: “Savaştan, zulümden, bombalardan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz yaşadıkları, sığındıkları her şehirde Ensar-muhacir anlayışı içinde karşılandı. Ramazan’da, yakın çevresindeki ihtiyaç sahiplerini gözeten aziz milletimiz, Suriye, Gazze, Telafer, Doğu Türkistan başta olmak üzere, başka ülkelerde yokluk ve zorluk çeken kardeşlerimize de yardım elini uzattı. Ramazan ayı boyunca millet olarak bir ve beraber olmanın, aynı manevi atmosferi solumanın huzurunu, bereketini yaşadık. Ne var ki bu mübarek ayda, İslam dünyasının bazı bölgelerinde acılar ve çileler de eksik olmadı”

TÜRKİYE’Yİ, BARIŞI, KARDEŞLİĞİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Gazze’de yaşananlara kayıtsız, ve sessiz kalınmayacağını vurguladığı mesajında, 10 Ağustos’ta, yeni Türkiye’yi inşa etme yolunda önemli engellerden biri daha aşılacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Halkımız ilk kez cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Cumhurbaşkanı adayı olarak, inanıyorum ki yeni Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Özlediğimiz, hedeflediğimiz o güçlü Türkiye’yi, barışı, kardeşliği hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

ERDOĞAN “SILA-İ RAHİM YAPIN”

Küslüklerin ortadan kaldırılmasını ve sıla-i rahim yapılmasını istediği mesajında Bayramdaki trafik kazalarına dikkat çeken Erdoğan, vatandaşlardan uykusuz ve alkollü yola çıkılmaması, hız yapılmamasını istirham ettiği mesajını şöyle tamamladı; Kardeşlerim; muhtaçları, düşkünleri, ihtiyaç sahiplerini, bayramda hassaten koruyup gözetelim; ilgimizi, desteğimizi onlardan esirgemeyelim. Bayrama buruk giren yetimleri, öksüzleri, şehit evlatlarını unutmayalım; onları sevindirmeyi, başlarını okşamayı, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim. Bu duygu ve düşünceler içinde, en kalbi duygularımla, bayramınızı tekrar kutluyorum. Bayramın tüm hanelere, tüm ocaklara, tüm gönüllere, ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa; huzur, saadet, selamet getirmesini temenni ediyorum. Allah’a emanet olun. Allah yar ve yardımcımız olsun”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.