Hoşgeldiniz  

Bakanı Nabi Avcı ‘Öğretmen Atamaları Ağustos’ta’

admin | 13 Şubat 2013 | Eğitim, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

ogretmen_atama_nabi_avciMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat ayında yapılacağı söylenen öğretmen atamalarının, Ağustos ayında sınav sonuçlarına göre açıktan atama yapılacağını açıkladı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şubat ayında beklenen atamalarla ilgili beklentilere son noktayı koydu
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yaptığı açıklamada “Şubat ayında açıktan öğretmen ataması yok. Ağustos ayında sınavlara göre açıktan atama yapılacak.” dedi.

Nabi Avcı’nın Milli Eğitim Bakanı olmasıyla ataması yapılmayan öğretmenler ve şubatta atama umudu tekrar gündeme geldi. Fakat daha önce de Şubat’ta atama yok diye açıklamayı yapan Nabi Avcı, son açıklamasıyla noktayı koymuş oldu.

İl içi özür durumundan atama yapılacak

Bununla beraber Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere iller arası naklen tayin imkanı tanınması sonrasında gündeme getirilen il içi tayin konusunda, önemli bir adım attı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, öğretmenlerin il içi özür durumuna bağlı yer değişikliklerine ilişkin bilgi verildi. MEB, öğretmenlerin il içi özür durumuna bağlı yer değişikliklerinin, 11–28 Şubat tarihleri arasında valiliklerce bilgisayar ortamında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Öğretmenler, eş ve sağlık durumu özrü ile özel hayatını olumsuz etkileyen nedenlere bağlı olarak 11–28 Şubat 2013 tarihleri arasında sonuçlandırılmak üzere, her ilin milli eğitim müdürlüğünce belirlenecek takvim çerçevesinde yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. İl milli eğitim müdürlüklerince belirlenen takvimlerde sonradan her hangi bir değişikliğe gidilmeyecek. 2013 Şubat ayında özür durumundan iller arasında görev yeri değiştirilen öğretmenler, aynı özürden il içinde yer değişikliği talebinde bulunamayacak.
Öğretmenler başvurularını, kullanıcı adı ve şifreyle http: //mebbis.meb.gov.tr adresinden elektronik başvuru formunu doldurarak yapacak. Elektronik başvuru formu dışında bir belgeyle yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Öğretmenlerin sağlık durumu özründen yer değiştirebilmeleri için ibraz edecekleri sağlık kurulu raporunda; öğretmenin görev yaptığı yerde kalması halinde, kendisi, eşi veya çocuklarının sağlık durumlarının tehlikeye gireceğinin belirtilmiş olması kaydıyla tedavi olmak istediği ilçedeki okullara atanmak üzere yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

Öğretmenler 25 tercihte bulunabilecek

Başvurular il milli eğitim müdürlüklerinin belirleyeceği tarihler arasında kabul edilecek. Öğretmenler, özürlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki okullar arasından en fazla 25 tercihte bulunabilecek. Aynı yerleşim yerleri veya aynı ilçe içindeki (köy ve beldeler hariç) okullar arasında özür durumundan yer değişikliği başvurusu yapılamayacak. Büyükşehir belediyesi statüsünde olmayan illerde görev yapanlar, yalnızca özrünün bulunduğu il merkezi ya da ilçedeki (belde ve köyler dahil) okulları tercih edecek. Sonuçlar, il milli eğitim müdürlüklerinin internet adreslerinde yayımlanacak. Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Şubat ayı sonu itibarıyla tamamlanacak.
Başvuruda bulunacaklar bakanlığın http: //www.meb.gov.tr internet sitesinden ayrıntılı bilgilere ulaşabilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.