Hoşgeldiniz  

Bakan Soylu, ‘Biz Amerika’ya haraç vermeyeceğiz’

admin | 16 Haziran 2019 | Çankırı, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İstanbul Kuruyemişçiler Odası ev sahipliğinde ÇANDEF Genel Merkezindeki kahvaltılı programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çankırılılar ülkemizin medeniyet sütunudur” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ülkemize yönelik saldırılara dikkat çeken Bakan Soylu, “Biz bir yerde para mı kaybettik? Biz bir yerde para mı batırdık? Ülke olarak bir yerde yanlış mı yaptık? Hayır. 1980 öncesinde ABD bizden haracını aldı, yüzde 200-250 devalüasyonla. 28 Şubat öncesinde ABD bizden haracını aldı. Biz Amerika’ya haraç vermeyeceğiz.” Dedi.

İsmail Taşkın başkanlığındaki İstanbul Kuruyemişçiler Odası ev sahipliğinde İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanlığı merkezinde düzenlenen kahvaltılı programda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ak Parti Çankırı Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çankırılı İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) ve diğer Çankırı STK temsilcileriyle, Çankırılılar ile buluştular.

KANUNA AYKIRILILIKLAR DOLAYISIYLA YSK SEÇİMİ İPTAL ETTİ

Programda konuşan Ak Parti Çankırı Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, 31 Yerel Seçimlerindeki usulsüzlüklerle ilgili iddiaları yineleyerek; “Kanuna aykırılılıkların seçimi etkilemesi dolayısıyla YSK seçimi iptal kararı verdi. Seçimlerin yeniden sayılması mümkündü. Seçimlerin yenilenmesi yolunu itirazla CHP’liler açtılar. Seçimlerin yenilenmesinin müsebbibi CHP’dir. Seçimlerin mağduru da Ak Parti ve Binali Yıldırım’dır.” Dedi.

VİCDANINIZ ÜLKEMİZİN VİCDANI OLMUŞTUR

Çankırılıları ülkenin medeniyet sütunları olarak niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında, “İstanbul sadece madden güçlü bir şehir değil, aynı zamanda maneviyatıyla etrafındaki coğrafya güç verdiği bir şehirdir. İstanbul’da yaşayan insanlara bakınca beraberlik içerisindeyiz. Bundan sonra şimdi yapacağımız; bir hafta daha sıkı sarılarak 23 Haziran seçimlerini Binali Yıldırım’a kazandıracağız. Çankırılılar siz bizim memleketinizi medeniyet sütunlarısınız. Vicdanınız ülkemizin vicdanı olmuştur. Ortaya koyacağınız çalışmayla bizlerin yaşadığını, gelecek nesiller bir daha yaşamasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

BİZ BİR YERDE PARA MI KAYBETTİK?

Bakan Soylu, “Biz bir yerde para mı kaybettik? Biz bir yerde para mı batırdık? Ülke olarak bir yerde yanlış mı yaptık? Hayır. 1980 öncesinde ABD bizden haracını aldı, yüzde 200-250 devalüasyonla. 28 Şubat öncesinde ABD bizden haracını aldı, yüzde 200-250 devalüasyonla beraber. Son 7-8 yıldır ‘Hadi bakalım biraz biriktirdiniz, haracımızı istiyoruz’ diyorlar. Saldırılar da bu yüzden oldu. Allah şahittir biz bu Amerika’ya haraç vermeyeceğiz. Millet olarak direniyoruz.” Şeklinde konuştu.

YILBAŞINDAN ŞU ANA 49 ÜST DÜZEY TERÖRİST ELE GEÇİRİLDİ

Terörle mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında, “Bugün evlatlarımız Şırnak’ta Cehennem Deresi’nde 8 teröristi ölü olarak ele geçirdiler. Yaklaşık bir ayı aşkın sürede 100’ün üzerinde teröristi ölü olarak ele geçirdi kahramanlarımız. Yılbaşından şu ana kadar 49 üst düzey terörist ele geçirildi. Bu dağlarda 12-15 bin terörist vardı. Bugün 600 teröriste düştü. Sadece profesyonelleşme ile değil, İHA’mız olmasaydı, Atak helikopterimiz, yerli mühimmatımız olmasaydı yapamazdı. Bize diyorlar ki ‘Ayaklarınızın üzerinde durmayın.’ Onların inadına hem onlara haraç vermeyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

BEN İSTANBUL’DA NE İŞİM OLDUĞUNU BİLİYORUM

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da olmasına yönelik eleştirileri de yanıtlayan Bakan Soylu, “Ekrem İmamoğlu diyor ki; ‘İstanbul’da ne işin var?’ Ben İstanbul’da ne işim olduğunu biliyorum. Benim borcum var.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.