Hoşgeldiniz  

Bakan Bağış’tan Kılıçdaroğlu’na ‘Çakma Gandhi’

admin | 01 Aralık 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

AK Parti Ataşehir İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Bakan Bağış, Baykal için ‘Daha iyisini bulamayız derken Kılıçdaroğlu ondan iyi çıktı’ dedi.

Bakan Bağış’tan Kılıçdaroğlu’na ‘Çakma Gandhi’

Recep Kenan/Ataşehir

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen AK Parti Ataşehir İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Bakan Bağış, Baykal için ‘Daha iyisini bulamayız’ derken Kılıçdaroğlu ondan iyi çıktı dedi.

Malatya’da Milli Türk Talebe Birliği’nin Malatya şubesini ve bazı AB proje açılışlarını yaptıktan sonra, Ankara üzerinden İstanbul’a gelirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda karşıladıklarını kaydeden Bağış, Erdoğan’ın Ataşehirlilere selamını getirdiğini söyledi.

Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nin açılışında çok büyük mutluluk yaşadıklarını anlatan Bağış, Ataşehir’de AK Parti’ye olan teveccühün 6 ayda nasıl arttığını hep birlikte gördüklerini belirtti.

 

FOTOLAR İÇİN Tıkla

Sorumluluk bölgesi Ataşehir’den ayrılıp Maltepe’de görevlendirilmesi ile igili ise; Teşkilatçılık ve davaya bağlılık adına Ataşehirlilerden çok mutlu ayrıldıklarını ifade eden Bağış, ”Aslında ayrılmıyoruz. Bir yandan Maltepe’de çalışmaya devam edeceğiz. Bir taraftan da Ataşehir’deki çalışmaları takip edeceğiz, Siz bizi kapıdan kovsanız bacadan gireriz. Beraber çalıştığımız Belma Satır’a teşekkür ediyorum. Önce Kadıköy’de beraber başladık. Orada da önemli işler yaptık. Sonra beraber Ataşehire geldik. Burada  6 ayda Ataşehirin değiştiğine kanaat getirdik. Ataşehir de tamam dedik. Buraya da ak belediyecilik geliyor dedik. Şimdi yarın sabahtan itibaren Maltepe’ye gidiyoruz.”dedi.

AB Bkanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuşmasına şöyle devametti;

”Ataşehir, 6 ay önce AB projesi yapma konusunda en arkalardan gelen ilçelerinden bir tanesiydi. Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla, engelli kuruluşlarıyla, vakıflarla kurmuş oldukları ilişkileri sayesinde Ataşehir’de yaklaşık 2 milyon avroluk 4 ayrı projenin başlamasına yönelik adımları attık. Önümüzdeki haftalar içerisinde çok önemli açılış programları düzenleyeceğiz.”

BM’de Filistin’in ‘Gözlemci’ sıfatı ile devlet statüsü kazanmasının Başbakan Erdoğan’ın kişisel çabaları ve 10 yıllık devlet adamlığında oluşan dostluklarının bir sonucu ve Davos’un uzantısı olduğunu ifade eden Bağış; Başbakanımızın telefon trafiğine ben şahitim.”dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ataşehir’i sadece İstanbul’un, Türkiye’nin değil, bu coğrafyanın en önemli finansal merkezi yapmaya karar verdiğini vurgulayan Bağış, ”Ataşehir, ak belediyecilikle Türkiye’nin 2023 hedefine kavuşmasına öncülük edecektir” diye konuştu.

Milletin, diklenmeden dik duran, milletin haysiyetini, şerefini her zaman en yüksekte tutan Recep Tayyip Erdoğan gibi liderler istediğini kaydeden Bağış, salondakilere, ”Ataşehir Belediyesi mazbatasını Başbakan Erdoğan’a hediye edeceğinizin sözünü götürebilir miyim?” diye sordu.

AB Bakanı Egemen Bağış, salondaki AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyesi Ethem Sancak ve İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır’a, ”Salondan alınan söz” konusunda şahitlik edip etmeyecekleri sorusuna, ”Ederiz” yanıtını aldı.
”Ataşehir Belediyesi’ni almaya var mısınız?” sorusuna, salondakiler hep birlikte ”Evet” sözünü aldı.

Kılıçdaroğlu’na ‘Çakma Gandhi’

Bakan Bağış, CHP Genel Başkanı Kema Kılıçdaroğlu’nu eleştirisinde, Deniz Baykal CHP Genel Başkanı iken ”Bundan iyisini bulamayız” dediklerini ifade ederek, ”Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın bir sözü var; ‘Rabbim verdikçe veriyor’. Hamdolsun artık öyle bir muhalefet liderimiz var ki… Bu ülkede hiç örnek alınacak lider yokmuş gibi, ta Hindistan’dan Gandhi’yi örnek alıyor. Oturduğu smt Kağıthaneye yeni bir semt icat edip ‘Kağıttepe’ diyor. Demokrasinin en öneli unsuru oyunu kullanmayı beceremiyor; yüzüne, gözüne bulaştırıyor.”dedi.
Ak Parti ie Bütünleşen HAS Parti Ataşehir’den AK Parti’ye Katılmlar

Egemen Bağış, konuşmasının ardından, AK Parti ilçe teşkilatına katılan HAS Parti İlçe Başkanı Aydın Şanlıbayrak ve ve beraberindeki guruba, Ethem Sancak ve Mihrimah Belma Satır Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu ile birlikte parti rozeti taktı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.