Hoşgeldiniz  

AYD Başkanı: ‘AVM’ler Kademeli Olarak Açılabilecek’

admin | 25 Nisan 2020 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Bilim Kurulunun onayı, perakendecilerin talebi olursa 11 Mayıs’tan itibaren AVM’lerin kademeli olarak açılabileceğini söyledi.

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Türkiye’de 436 AVM’nin bulunduğunu anımsatarak, bunların arasında 80’inin kapatma kararı almadığını söyledi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, “Bilim Kurulumuz onay verirse, perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs’tan itibaren AVM’lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz. Sinema, berber, çocuk oyun alanları İçişleri Bakanlığı’nca kapatıldı. Yine açılması için İçişleri Bakanlığı’mızın onayı gerekiyor. Kademeli derken, bu kısmın dışındaki alanların açılabileceğini ifade ediyoruz” dedi.

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Türkiye’de 436 AVM’nin bulunduğunu anımsatarak, bunların arasında 80’inin kapatma kararı almadığını söyledi.

Bakan Berat Albayrak’ın AVM’lerin açılması yönünde baskı yaptığına yönelik haberler gerçeği yansıtmadığının altını çizen, bir kısım AVM’nin kapatma kararı almadığını vurgulayan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş,  kapatma kararı almayan AVM’lerin aslında fiili olarak kapalı olduğunu çünkü perakendeciler çalışmadığını kaydederek; “Şu anda AVM’lerin tamamı kapalı diyebiliriz.” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.