Hoşgeldiniz  

Avustralya Yok Oluyor: Korkunç Yangında 480 Milyon Hayvan Öldü

admin | 06 Ocak 2020 | Dünya, Genel, Gündem, Manşet A- A+

Avustralya’da haftalardır etkili olan 3 eyaleti etkisi altına alan alevlerin Sydney’in dış mahallelerine ulaşabileceği uyarısı yapılırken 100 binden fazla kişi evlerini terk ediyor.

Toplam 23 kişinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle askerler göreve çağrıldı. Öte yandan yapılan bir araştırmaya göre; yangın faciası nedeniyle 480 milyon hayvanın yangın faciasındaki çeşitli sebeplerden etkilenerek öldüğü belirtildi.

100 BİNDEN FAZLA KİŞİDEN EVLERİNİ TERK ETMESİ İSTENDİ

Avustralya’da haftalardır etkili olan yangın felaketinin büyük yerleşim alanları için tehdit oluşturmaya başladığı açıklandı. Ülkenin güneydoğusunu etkisi altına alan alevler nedeniyle üç eyalette, 100 binden fazla kişiden evlerini terk etmesi istendi. İtfaiye yetkilileri kontrol altına alınamayan alevlerin Sydney’in banliyö alanlarına ulaşabileceği uyarısında bulundu.

130’DAN FAZLA YANGIN

New South Wales bölgesi, 130’dan fazla yangınla boğuşuyor. Bu yangınlardan yaklaşık yarısının kontrol altına alınamaz durumda olduğu belirtiliyor.

ALEVLERLE MÜCADELE İÇİN ASKERLER DEVREDE

Başbakan Soctt Morrison 3 bin kişilik ordu gücünün alevlerle mücadele için göreve çağrıldığını açıkladı. Askerlerin tahliye, yardım taşıma ve yangından etkilenen yolların açılmasını sağlama gibi görevleri üstleneceği belirtildi. Askeri helikopter ve uçakların da lojistik destek ve tahliye görevlerinde kullanılacağı bildirildi. Yangın felaketi nedeniyle Avustralya’da olağanüstü hal ilan edilmişti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.