Hoşgeldiniz  

Avrasya Tüneli Kavşak Çalışması Başladı

admin | 03 Aralık 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

avrasya_tnl_ -Asya ve Avrupa’yı İstanbul Boğazı’nın altından bağlayacak ve İstanbul’u denizin altında ikinci kez birleştirecek tüp geçiş Avrasya Tüneli’nin bağlantı çalışmaları yapılıyor.

Metro inşaatlarının hızla ilerlediği İstanbul’da iki yakayı denizin altında ikinci kez birbirine bağlayacak tüp geçiş Avrasya Tüneli’nde son adımlar atılıyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar Samatya Kavşağı’nda başlayacak. Sahil Kennedy Caddesi Bakırköy Yenikapı istikametinde yapılacak yol ve kavşak yapımı nedeniyle, Samatya -Yenikapı arasındaki trafik akışı geçici olarak değiştirilecek. Çalışmalar süresince kapatılacak olan iki şerit yerine, araçlar tercihli yolu kullanacak.

Asya ve Avrupa kıtalarını İstanbul Boğazı’nın altından bağlayacak ve İstanbul’un iki yakasını denizin altından karayolu ile birleştirecek tüp geçiş Avrasya Tüneli’nin Anadolu yaksının Göztepe yakınlarındaki bağlantı çalışmalarına yakın zamanda başlannası bekleniyor.

02 Aralık 2014 – Salı sabah saat 02.00 itibaren,  Samatya girişinde bulunan trafik ışıklarından Yenikapı yönüne trafik tercihli yoldan veriliyor. Avrasya Tüneli’nde 1. etap çalışmalar 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.