Hoşgeldiniz  

Atataşehir’de Fener Alayı ve Candan Erçetin Konseri’nde Coşku

admin | 30 Ekim 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

Ataşehir’de, Atataşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayı ve sonrasında Candan Erçetin konserine on binler coşkuyla katıldı.

Atataşehir’de Fener Alayı ve Candan Erçetin Konseri’nde Coşkulu Kalabalık

Recep Kenan/Ataşehir

Ataşehir’de Atataşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 29 Ekim 2012 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89.yılını kutlamaları çerçevesinde Saat 18:00 de Ataşehir Özgürlük Parkı’nda başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren fener alayı sonrası Candan Erçetin’in verdiği konsere katılım çok yüksek oldu.

Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüş sonrasında sevilen sanatçı Candan Erçetin konseri ile Ataşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Ataşehirlilerin coşkusu doruğa ulaştı.

RESİM GALERİSİ

Kutlama Resimleri Fener Alayı Candan Erçetin Konseri Resimleri

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89.yılı, bu yılda 29 Ekim 2012 Pazartesi günü Özgürlük Parkı’nda saat 18.00 de başlayan Fener Alayı ve yürüyüşünün bitiş noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda Candan Erçetin konseri eşliğinde coşku ile kutlandı.

Ataşehir’deki 17 mahallelerden, fener alayı toplanma yeri olan Ataşehir Migros önünde toplanan binlerce kişilik kalabalık guruba yürüyüş zamanı yaklaştıkça katılım giderek artı.

Meydana sığmayan kalabalık konserin verileceği alan olan Cumhuriyet Meydanı’nda erkenden yerini aldı.
CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve beklide yürüyüşün en genç katılımcısı olan kızları Turna’nın alanda korteje katılması ile yürüyüş başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve kızları Turna, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Semih Selimoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, İlhami Yılmaz, İsmail Kabakçı, Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediye Meclisi Üyeleri Muammer Ayvalı, Seyfettin Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe yöneticilerinin katıldığı fener alayı korteji hareket ettiğinde bir ucu bitiş noktası olan Cumhuriyet meydanına ulaşmıştı.

“Türkiye Laiktir Laik kalacak”, “Yaşasın Cumhuriyet”, “Tam Bağımsız Türkiye” sloganları eşliğinde, “Cumhuriyet 89 Yaşında”, “Senin Yolunda Yürüyoruz”, “Özgürlüğü Sevenlere Cumhuriyet Yaraşır”, “Cumhuriyetimizin 89 Yılı Kutlu Olsun” yazılı pankartlar ile yürüyen fener alayı Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyenlerle buluştuğunda kortejin sonu görülmüyordu.

Fener alayında Cumhuriyet Tırı’ndan vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan İlgezdi, “Ataşehir’de Cumhuriyetin Cumhuriyet’e yakışır şekilde kutlanmasından mutlu olduğunu” söyledi.

Konser öncesi meydanda toplanan Ataşehirlilerin Cumhuriyet Bayramını Kutlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze hanım ve kızı ile çıktığı sahnede; “Biz buradayız, yasakçılar nerede? Kızımda eşimde burada.” diye seslendiği kalabalığa, Cumhuriytimizin 89. Yılını kutluyoruz, ölene kadar da kutlayacağız” dedikten sonra Ataşehililerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve 11 aylık kızı Turnam Nehir ile çıktığı platform üzerinden Cumhuriyet kutlamalarına katılanlara teşekkür etti ve “İşte biz buradayız. Cumhuriyet sevdalıları burada. Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanmasına hiçbir güç engel olamaz. Bugün bunu ülkemizin dört bir yanında bir kez daha gösterdik. Cumhuriyet Bayramımızın 89. Yılı kutlu olsun” dedi. Cumhuriyetin “demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık olduğunu” vurgulayan Başkan Battal İlgezdi şunları söyledi:
“Bizler Cumhuriyet çocuklarıyız. Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Dedelerimizin, babalarımızın kanları ve canlarıyla kurup bize emanet ettiği Cumhuriyeti koruyup yüceltmek ve yaşatmak bizim görevimiz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye”

Alanı dolduran coşkulu kalabalık hep bir ağızdan “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” sloganları eşliğinde başlayan havai fişek gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.

Daha sonra sahneye çıkan sevilen sanatçı Candan Erçetin’de Cumhuriyet’e sahip çıkan Ataşehirliler’e teşekkür etti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Candan Erçetin’e Başkan Battal İlgezdi, Çanakkale Zaferi’ni anlatan bir albüm, plaket ve çiçek verdi. Candan Erçetin’in yurdun dört bir yanından ve göç yollarından seslendirdiği şarkılarla geç saatlere kadar Cumhuriyet coşkusunu yaşayan on binlerce Ataşehirli, “Cumhuriyete bağlılık yemini” ederek dağıldı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.