Hoşgeldiniz  

Ataşehirli Malatyalılar ATAMAD’in Merkezini Açıyor

admin | 17 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

ATAMAD Bas¦-n KahvaltAtaşehir’de yaşayan Malatyalılar, dayanışma ve kültürlerini yaşatmak amacı ile kurdukları Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin Küçükbakkalköy’deki merkezini açılışını yapıyor.

Recep Kenan/haberinasli.com

Bir süredir kuruluş çalışması devam eden, Ataşehirli Malatyalıları çatısında toplayacak olan Ataşehir Malatyalılar Derneği’nin resmi kuruluşu tamamlandı.

Kuruluşu tamamlanan Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) 20 Nisan Cumartesi günü Malatyalı sanatçı Selahattin Alpay’ın konserinin de olduğu şenlikle açılışı yapılacak.

Açılış öncesi Ataşehirli medya mensupları ile bir araya gelen Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Başkanı Himmet Kaya ve kahvaltıdaki Yönetim Kurulu üyeleri basın mensupları ile tanışarak ATAMAD’in kuruluş amacı ve hedefini açıkladılar.

ATAMAD Bas¦-n Kahvalt_1

Malatya’nın 74 ayrı renkten oluşan bir mozaiği barındırdığına dikkat çeken Başkan Himmet Kaya; Malatya’nın her ilçesi ver her rengini temsilen 74 temsilciden oluşan bir kurucular kurulu ile kuruluş çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Amaçlarının Malatya’nın kültürünü Ataşehir’de tanıtmak ve Malatyalıların metropolde yaşamdan pay almalarına yardımcı olmak olduğunu ifade eden, Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMED) Başkanı Himmet Kaya, bir arkadaşının aktardığı Valinin ifadesi olan; ”Mozaik bizim için uygun değil. Çünkü mozaik kayadır, çabuk kırılır. Malatyalılar Aşuredir. Aşure gibi içinde birçok çeşidi barındırırken, lezzetini artırır.”sözlerine katıldığını ifade ederek; biz aslında Türküye aşuresinin bir parçasıyız. En önemlisi aşureye tat veren kaysısıyız.”diye konuştu.

Bir STK olarak çalışmalarının duyurulmasında ve daha başka birçok alanda basının desteğine ihtiyaçlarının olacağını ifade eden Himmet Kaya; bu kapsamda yerel basının desteğinin çok önemli olduğunu belirtti.

ATAMAD’in Küçükbakkalköy’deki merkezinde gerçekleşen kahvaltılı tanışma toplantısı Başkan, kahvaltıdaki Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensuplarının tanışmaları ve sohbetleri ile sona erdi.

ATAMAD Başkanı Himmet Kaya tarafından yapılan açıklamada, Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD)’in 20 Nisan Cumartesi Saat 13:00’da yapılacak Küçükbakkalköy’deki dernek merkezinin açılış şöleninde yöre sanatçıları Selahattin Alpay ve Semra Arslan’ın konseri, Malatya folklorunu sahneleyecek halkoyunu ekibi ile yörenin özel tadı “Etli Pilav” ikramı yapılacağını açıkladı.

Resmi kuruluşu tamamlanarak küçükbakkalköy’deki merkezinin açılışı yapılacak olan, Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD)’nin Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Kaya olurken, Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Muharrem Ödemiş, Şemsettin Gültekin, Bekir Parlakkılıç, Kemal Yılmaz, Yusuf Yıldırım, Muhammer Yılmaz, Şemsettin Değer, Ömer Özcan, Duran Yıldırım, Hamit Akpınar, Ayten Kartal’dan oluşuyor.

1.jpgweb

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.