Hoşgeldiniz  

Ataşehir’in de Olduğu CHP’li Başkanlardan Havai Fişek Açıklaması

admin | 10 Temmuz 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet A- A+

Hendek’te yaşanan, 7 işçinin hayatını kaybettiği, bu gün de 3 askerimizin şehit olduğu havai fişek faciaları, CHP’li Belediyelere havai fişek kullanmama kararı aldırdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hendek’teki fabrikasında yaşanan 7 işçinin hayatını kaybettiği, bu gün de 3 askerimizin şehit olduğu facialar karşısında açıklama yapan CHP’li Belediyeler havai fişek kullanmama kararı aldılar.

Hendek’te Havai Fişek fabrikasında yaşanan 7 işçinin hayatını kaybettiği çok sayıda işçinin yaralandığı patlama sonrasında yaşanan ikinci patlama sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün aralarında olduğu CHP’li belediye başkanları bulundukları kentte havai fişek kullanmayacaklarını açıkladı.

Bu gün yaşanan ikinci havai fişek patlaması faciasında imha için taşınan patlayıcıların infilakı sonucunda 3 askerimiz şehit olmuş, 6 askerimiz de yaralanmıştı.

BATTAL İLGEZDİ “#SAKARYADAPATLAMA” TEPKİSİ

Sakarya’da yaşanan patlamalar sonrasında havai fişek ile ilgili açıklama yapa Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sosyal medyadaki paylaşımında, “Ataşehir Belediyesi olarak bundan sonra etkinliklerimizde havai fişek kullanmayacağız. Gökyüzünde göreceğimiz en güzel renkler coşkumuz olacak. #sakaryadapatlama” ifadelerine yer verdi.

İZMİR ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI: KULLANMADIK, KULLANMAYACAĞIZ

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, havai fişek ile ilgili açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gürültü kirliliği yanı sıra kimyasal gazlar nedeniyle bir çok canlının yaşam alanını olumsuz etkileyen havai fişek gösterileri; özellikle kuşlarda ölümlere yol açarken, kedi ve köpek gibi canlılarda kalıcı hasar bırakabiliyor. Bu nedenle Belediyemizin hiçbir etkinliğinde havai fişek gösterisi yapmadık. Bundan sonra da etkinliklerimizde kesinlikle havai fişek gösterisi olmayacağını belirtmek isterim.”

ETKİNLİKLERİNDE HAVAİ FİŞEK KULLANMAYACAKLAR

Sakarya’daki havai fişek facialarına tepki olarak kurumlarındaki etkinliklerde havai fişek gösterisi yapmama kararı aldıklarını açıklayan bazı belediye başkanları:
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Kadıköy Belediye Başkanı AV. Şerdil Dara Odabaşı, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Polat.

BELEDİYE MECLİSİ KARARIYLA BAKIRKÖY’DE YASAK

Kurum olarak etkinliklerde kullanmama kararı aldıklarını kaydeden Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, oy birliği ile alınan Belediye Meclisi kararı ile ilçe genelindeki etkinliklerde havai fişek kullanımını yasakladıklarını da açıkladı.

Bununla birlikte bazı başkanlar, ilk toplantıda meclis kararı için girişimde bulunacaklarının altını çizdiler.

Kaynak: www.itvhaber.com

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.