Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Nihat Hatipoğlu İzdihamı

admin | 15 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

nihat hatipoğlu_Ak Parti AtaşehirAk Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında, konuşmacısı Prof.Nihat Hatipoğlu olan ‘İslamın Onurlu Kadınları’ konulu sohbet düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Kadın Kolları tarafından, Dünya Kadınlar Günü kapsamında, TV sohbet programı yapımcısı Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı, İSLAMIN ONURLU KADINLARI konulu söyleşi düzenledi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Kadın Kolları tarafından düzenlenen İSLAMIN ONURLU KADINLARI konulu söyleşi, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi ve TV sohbet programı sunucusu Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU’nun katılımı ile Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi.

Nihat Hatipoğlu Sohbet FOTOLARI 

Oldukça kalabalık bir katılımın gerçekleştiği, ayakta kalan izleyicilerin koridorlar ve salondaki boşlukları doldurduğu sohbet programında; Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu bir açılış konuşması ile Ataşehirli kadınların Kadınlar Günü ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayarak, bu güne kadar bu tür organizasyonları yapamadıklarını ama bundan sonra bu tür sohbetlerde Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU’nu Ataşehirlilerle daha sık buluşturmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Nimetullah Topu, sohbet organizasyonunun gerçekleşmesinde emeği geçen Ak Parti Ataşehir İlçe Teşkilat Kadın Kolları Başkanı Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ve kadın kolları yöneticileri ile mahalle kadın teşkilatlarına teşekkür etti.

Bütün çabalarının Ataşehirlileri Ak belediyecilik ile buluşturmak olduğunu belirten Topu; bu amaçla şimdiden çalışmalara başladıklarını belirtti.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen İSLAMIN ONURLU KADINLARI konulu Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU’nun konuk olduğu sohbet Programına Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu ile birlikte; istanbul Merkez Vaizi Mustafa Akgül, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Şengül Karslı, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Pınar K. Hacıbektaşoğlu, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları Başkanı Sezgin Koç, Ataşehir Ak Parti İlçe Yöneticileri, Ataşehir Ak Parti İlçe Kadın Kolları Yöneticileri, Ataşehir Ak Parti mahalle teşkilatları kadın kolları yöneticileri, Ak Partili kadınlar ve çok sayıda Ataşehirli kadın katıldı.

Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU “Çanakkale zaferini yıldönümü yaklaşıyor. Çanakkale’de şehit düşen bir kuşak ahrette inşallah cennette yatıyor.”diyip, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü yaklaşırken şehitleri anarak; ölmek üzere olan bir komutanın askerine “Öleceksem yönüm kıblede öleyim.”diyerek, askerinden yönünü kıbleye çevirmesini istediğine dikkat çekti.

ABD’li bir araştırmacının yeryüzünü etkileyenlerin en başında, 1. Sırada Hz. Muhammed’i gösterdiğinin altını çizen Nihat HATİPOĞLU; bütün dünya insanının tanıdıkça, İslamı ve Hz. Muhammed’i daha çok sevmeye başladığını ifade etti.

İSLAMIN ONURLU KADINLARI konulu sohbetin konuşmacısı Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU program sonunda itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamada; “’Kutlu Doğum’a doğru gittiğimiz günlerde, aynı zamanda da Çanakkale Şehitlerini andık. Hem de Dünya Kadınlar Günü Dolayısı ile Hz. Peygamberin ve İslam tarihinin onurlu hanımlarından bahsettik. Kızlarından, eşlerinden. Alınması gereken örnekler vardı onları ifade ettik. Ataşehirlilere teşekkür ediyorum bu yoğun ilgilerinden dolayı. İnşallah biz Kuranı Kerim’in söylediği gibi peygamberimizi örnek alırız ve onun güzel ahlakından kendimize bir yol çizeriz. Bu günkü sohbetin özeti buydu.

Çok güzel bir izleyici vardı bu akşam. Tabii salon yetmedi. En az salondaki kadar insanımız da geri döndü. İleride Ataşehir’de daha büyük salonlarda yapmak gerekiyor. Spor salonunda yapmak gerekiyor belki.”dedi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.