Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de ‘Memleket Havaları’ Erzurumlularla Başladı

admin | 09 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Ataşehir_yoresel geceler_erzurumAtaşehir Belediyesi’nin kültürel projesi ‘Memleket Havaları’ programı, Novada AVM’deki Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu Fuayesi’nde Erzurumlularla başladı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği projenin ilkinde Erzurumlu sanatçılar Yavuz Değirmenci ve Güler Duman’ın konserleri ile bölge Türkülerini dinleyip, yöresel cağ kebabı tadan Ataşehirliler ile Erzurumlular buluşup kaynaştı.

07 Nisan 2013 tarihinde saat:17.00’de Novada AVM’de Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu Fuayesi’nde düzenlenen etkinliğe; CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen öğüt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları İsmail Kabakçı, Abdullah Der, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Gülüşan Yurtseven, sivil toplum kuruluşu ve dernek başkanları, yöneticileri ile çok sayıda davetli ile Ataşehir’deki Erzurumlular ile Ataşehirliler katıldı.

GECEDEN FOTOLAR

Ataşehir Belediyesi’nin, Ataşehir’de yaşayan hemşerilerin kendi aralarında ve Ataşehirliler ile kültürel olarak alış veriş içerisine girmelerini ve kaynaşmalarını sağlamak amacı ile düzenlenen “Memleket Havaları” programın ilki Erzurumlu sanatçılar Yavuz Değirmenci ve Güler Duman’ın konserleri ile başladı.

07 Nisan 2013 tarihinde saat:17.00’de Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu Fuayesi’nde gerçekleştirilen, Erzurum Yöresinin oyunlarını sergileyen halkoyunları ekibi ile Erzurumlu sanatçılar Yavuz Değirmenci ve Güler Duman’ın sahne aldığı geceyi Murat Balkuş sundu. Konuklara, yörenin yemeği Cağ kebabı ikramının da yapıldığı gecede; sanatçılar Yavuz Değirmenci ve Güler Duman seslendirdikleri Türkülerle katılımcıları gönüllerince eğlendirdi.

“Bugün burada herkes Erzurumlu” diyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin de Erzurumlu olduğunu hatırlatarak dolayısıyla kedisinin de Erzurumlu olduğunu söyledi. Erzurum’un havasının sert, insanının yiğit ve mert olduğunu söyleyip, Erzurum Kongresi’ne dikkat çekerek Atatürk’ün Türkiye’yi Erzurum’da kurduğunu ifade etti. Düşüncelerin özgürce ifade edilmesinde Erzurumluların payının büyük olduğunu söyleyen İlgezdi; tüm vatandaşlarımızın Erzurumlulara minnet ve vafa borcu olduğunu ifade etti.

“Binlerce askere giden gençlerimizi katledenler öce bunun hesabını verecek.” diyerek son günlerdeki sürece dikkat çeken İlgezdi; “Bunun hesabı verilmeden, birilerinin hapishaneden yönettiği bir ülkede barış sağlanamaz.”diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.