Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Cumhuryetin 89. Yılı kutlamalarına Başlandı

admin | 29 Ekim 2012 | Asker, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

Cumhuryetin 89. Yılı kutlamalarına, Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni ile başlandıResmi törende izin verilmeyenler ikinci törenle deven etti.

Ataşehir’de Cumhuryetin 89. Yılı kutlamalarına Başlandı

Recep Kenan/Ataşehir

Ataşehir’de Atatürk Anıtı’nda Çelenk Töreni

Cumhuryetin 89. Yılı kutlamalarına, Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni ile başlandı.

Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir Belediye Başkanlığı ve Garnizon komutanlığı çeleklerinin Atatürk Anıtı’na konulması sonrasında resmi törenin sona erdiği açıklanırken, siyasi partiler sivil toplum örgütleri ve derneklerin törende çelenk koymalarına izin verilmedi.

RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN.

Resmi tören sonrası Cumhuriyet Halk Partisi ve bazı sivil toplum örgütleri yasağa rağmen Atatürk Anıtı’na çelenklerini bıraktılar.

Ak Parti İstanbul milletvekilleri Belma Satır, Osman Boyraz, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,Garnizon Komutanı Ali Şarlak, Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy Ataşehir Belediye meclis üyeleri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve derneklerin temsilcileri, mahalle muhtarları ile birlikte çok sayıda Ataşehirli yurttaş katıldı.

Saygı duruşu yapılamadan yapılığı iddia edilen resmi tören sonrası konuşan Ataşehir CHP ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, saygı duruşunu yaparak başlayıp törendeki eksikliği tamamladıklarını söyleyip; “Maalesef bu gün Cumhuriyetimizin temel değerlerini unutturmaya çalışan bir iktidar var. Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arab’ı, Alevi’si, Sünni’si ile kurtuluş savaşını beraber gerçekleştirmiş, bu vatan uğruna şehadet şerbetini içerek koyun koyuna yatan aziz şehitlerimize de en küçük saygıları yok.” dedi. “İktidarda bulundukları 10 yıldır, kullandıkları dille, sergilediği icraat ile temel dertlerinin Cumhuriyet ile ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile hesaplaşmak” diye sözlerini sürdüren Hakkı Altınkaynak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yasaklanmaya çalışıldığını iddia ederek Cumhuriyete el uzatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Cumhuriyeti kuran kadroların partisi olarak, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için kimseden izin almayacaklarını ifade eden Altınkaynak; “Cumhuriyetimizin temel değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkeye, demokrasiye ve cumhuriyete olan bağlılığına çarpacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kuruluşta özgürlük ve barış uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.”diye sözlerini tamamladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.