Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Akil Adamlara Tepki

admin | 03 Haziran 2013 | Ataşehir, Ataşehir Diğer Partiler, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

akil-adamlar-atasehirAtaşehir’de toplantı yapacak Akil Adamlar Marmara Grubu, toplanacakları otelin önünde halkın gerçekleştirdiği protestolar sonucu toplantıyı iptal etti.

Recep Kenan/haberinasli.com

Açılım sürecinde çalışmalarını sürdürecek Akil Adamlar Marmara Grubu’nun Ataşehir’de bir otelde toplantı yapacağı haberine bir grup Ataşehirli tepki gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi Ataşehir ilçe yöneticilerinin dede aralarında bulunduğu topluluk Akil Adamlar Marmara Grubu üyelerinin Ataşehir’e girişini engelledi.

Sivil toplum temsilcileri ile bir araya gelecekleri otelin önünde toplanan halk “Ataşehir’de akil istemiyoruz” sloganlarıyla Akil Adamlar Marmara üyelerinin Ataşehir’de toplanmalarını protesto etti.

Protesto için toplananlar arasında bulunan MHP Ataşehir İlçe Başkanı Fatih Çobanoğlu asırlar boyunca ortak inancı, kültürü ve kaderi paylaşmak suretiyle milli kimliğini yaratmış Türk Milletinin, tesadüfen bir araya gelmiş kabileler topluluğu muamelesine maruz bırakıldığını iddia ederek;”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hitabesindeki; ‘’dahili ve harici bedbahtlar’’ eliyle, üniter yapımız ve milli kimliğimiz pazarlık konusu yapılmak istenmektedir.

Kardeşlik hukukumuz ve milli kurumlarımız mezata çıkarılmaya çalışılmaktadır. Terör örgütünün talepleri, iktidar tarafından ‘’demokratik açılım’’ adı altında Yüce Türk Milletine dayatılmakta, İmralı canisinin isteği üzerine oluşturulan 63 kişilik aklı karışık bir heyetle de kendilerinin bile içyüzünü bilmedikleri bu yıkım projesini milletimize anlatmaya çalışmaktadırlar.”dedi.

“Bunların İlk etapta amaçları; anayasanın değişmez maddelerini değiştirerek, Türkiye Cumhuriyetini kurucu iki halka, iki milletli bir devlete dönüştürmektir. Sonra eyalet sistemi ve başkanlık sisteminin devamı ile milli ve üniter yapımızı, federal bir yapıya, sonunda da emperyalist güçlerin planladığı özerk Kürdistan’ın oluşumunu sağlamaktır.”diye konuşan MHP Ataşehir İlçe Başkanı Fatih Çobanoğlu; vatanın bölünmez bütünlüğü üzerinde oynanan oyunların gün yüzüne çıktığını, Ataşehirlinin bu oyunlara gelmeyeceğini, Ataşehirlinin dinine, bayrağına, şehidine ve vatanına sahip çıkacağını söyledi.
“Sizleri uyarıyoruz;

Anayasanın ilk dört maddesine dokunmaya kalkan, bu ülkeyi ve milleti ayrıştırmaya çalışan, ecdadımızın mabetlerine, mezarlarına dokunan her kim yada kimler olursa, işte o zaman bu meclisin meşruluğu ortadan kalkacaktır. Bu yüzden; ister 330 oyla, ister 367 milletvekillinin oyunu alarak, Anayasanın ilk dört maddesini değiştirme tevessülünde bulunursanız, bu milletin işte o zaman size karşı tıpkı milli mücadele yıllarında olduğu gibi mücadele hakkı başlar. Bizden söylemesi!”diyerek yaptığı uyarı ile açıklamasını sürdüren Fatih Çobanoğlu; Türk Milletinin gelişmeleri öfke ile takip ettiğini, öfkenin tsunami gibi yükseldiğini iddia etti.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.